Hírek

2008.04.28. 18:19

Megrázó vallomás: pincében tartotta saját lányát

Hét gyermeket szült apjának a huszonnégy évig raboskodó nő: az apa mindent bevallott

Gyükeri Mercédesz

Vallomást tett tegnap az a 73 éves amstetteni férfi, akiről egy nappal korábban derült ki: 24 évig tartotta fogva lányát, rendszeresen fajtalankodott vele, közös gyermekeiket anyjukkal együtt egy pincében tartotta.

Az alsó-ausztriai rendőrség gyanúja szerint a ma negyvenkét éves nőnek, Elisabeth F.-nek hét gyermeke is született az apjától, őket a föld alatti zugban hozta a világra. Az egyik gyermek a születés utáni napokban meghalt. A vallomás szerint apja a sütőben égette el. Három gyermeket a családi ház előtt találtak meg csecsemőkorukban, őket apjuk-nagyapjuk a feleségével nevelt fel.

A szörnyű esetre legidősebb, húsz év körüli lánygyermekük betegsége nyomán derült fény. Kilenc nappal ezelőtt került kórházba, súlyos állapotban, csonttá soványodva. Kerstin zsebében találtak egy levelet, amelyben az anyja segítséget kért, ezek után értesítette az amstetteni kórház a hatóságokat. Néhány nappal később a férfi elengedte lányát és a két másik gyermeket, feleségének azt mondta, Elisabeth úgy döntött, 24 év után hazatér.

A rendőrség vasárnap vette őrizetbe vérfertőzés vádjával a férfit. Házának pincéjében megtalálták azt az elektromos zárszerkezettel és egy szekrénnyel álcázott ajtót, amely a lányát és unokáit rejtette. Franz Polzer, a tartományi rendőrség vezetője elmondta: az ablaktalan tömlöc több helyiségből állt, volt benne zuhanyozóhelyiség, két külön zugban pedig ágyak. Egy tévékészüléket és egy „gumiszobát” is találtak az alig 1,7 méter magas odúban. A három anyjával raboskodó gyerek kizárólag Josef F.-fel érintkezett, ő adott enni-inni nekik, valamint ruhákkal is ellátta bezárt családtagjait.

Minderről a nagyszülőkkel élő gyermekek és a feleség sem sejtett semmit. Nekik a férfi azt hazudta, 18 évesen lányuk egy szekta tagja lett. Azóta időről időre kézzel írott levelek „érkeztek” tőle.
A 42 éves nő vallomása szerint az apja először tizenegy éves korában molesztálta, és tizennyolc éves volt, amikor megkötözte és bezárta a pincébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!