Hírek

2008.03.20. 12:20

Vizitdíj automatát temetett a Fidelitas

Egy vizitdíj automata makettjét temette el Ágh Péter és Koszorús László, fideszes országgyűlési képviselő, a Fidelitas ügyvezető alelnöke, illetve választmányi elnöke csütörtökön, Budapest XVI. kerületének egyik építési területén.

BAMA

"Sokan ismerték, még többen nem szerették, de rossz emlékét megőrizzük" - fogalmazott Koszorús László, hozzátéve: jó mélyre temetik, hogy soha többé ne kerülhessen elő Magyarországon. A politikus kitért arra, hogy a március 9-i népszavazáson több mint hárommillió ember mondott nemet a vizitdíjra, a kórházi napidíjjal és a tandíjjal egyetemben. Mint mondta, sokszor hallotta a kormánytól, hogy 300 forintos szimbolikus hozzájárulásról van szó, de ebből arra következtet, hogy  a kormányzat nem ismeri az emberek helyzetét. A megbetegedők mintegy 20 százaléka azért nem fordult orvoshoz, mert gondot okozott volna  neki a vizitdíj kifizetése - jelentette ki a politikus.

Ágh Péter "kicsinyes, pitiáner bosszúállásnak" nevezte azt, hogy  az általa sértődöttnek minősített kormány nem akarja visszapótolni a  vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlése miatt kieső  forrásokat, pedig látszik, hogy mindenre van pénz, amire a  kormányzat akarja, elsősorban kommunikációra és luxusra. Ebből a körből kiemelte, hogy 1,6 milliárd forintot költenek a még el sem indult kormányprogram népszerűsítésére, az egészségügyi  tárca 750 milliót, a posta 600 milliót fordít kommunikációra, és 327  millió forintot költenek kormányzati luxusautókra. Arról, hogy miért csak egy makettet temetnek, el Ágh Péter azt mondta: nem tudtak volna beszerezni egy több millió forint értékű  automatát, amelyeken Kóka János szabad demokrata pártelnök egykori  cége, a Medicom Kft. is keresett.

Ezek is érdekelhetik