Hírek

2008.03.12. 06:06

Pörög mint egy propeller

A magyar zenei élet legsokoldalúbb alakja. Legutóbb Roy és Ádámmal készített videoklipet, előtte Für Anikó lemezéhez írt zenét. Szerencsés ember, a muzsikálást nem munkának tartja, hanem élvezetnek.

Hegedűs V. Rita

[caption id="" align="alignleft" width="190"] Jamie Winchester nagy erénye, hogy mindenkivel megtalálja a hangot
[/caption]– Kikkel dolgozik most együtt?
– Kovácsovics Fruzsinának írtam dalokat, Dorozsmai Péterrel dolgozik egy román pop zenekar, akiknek a zenéjükre vokálokat gyártok, a Live Miro nevű együttessel pedig egy számot vettünk kedden föl. Most "kevertem össze" Tátrai Tibusznak egy koncertjét, pár hét múlva pedig a Propeller együttessel fogunk dolgozni. Izgalmas időszakomban vagyok, nagyon élvezem a sok pörgést, hogy ennyi feladatom van. Szeretek minél több mindenre igent mondani.

– Hogy tud ilyen sokféle emberrel együtt dolgozni?
– A Tolcsvay Laci azt mondta rám, hogy az alkalmazkodási képességem túl fejlett. Szeretek minél több műfajban, minél több emberrel együtt dolgozni. Nagyon bele lehet unni egy stílusba. Ez egy jó út arra, hogy számomra a zene mindig friss és izgalmas maradjon. A különböző stílusok más gondolkodást kívánnak.

– Kivel szeret a legjobban együtt dolgozni?
– Természetesen Hrutka Robival és a zenekarunkkal! A saját dalaink állnak a legközelebb a szívemhez.

– Milyen stílusú munka a legnagyobb kihívás?
– Ha valaki másnak lemezét vagy koncerthangját kell keverni. Hiszen egy már kész felvételből kell valamit alkotni. Az előadó nagyon bízik benne, hogy jó lesz. Ilyenkor rajtam van a felelősség. Minden kihívás, de mindent viszonylag könnyedén megoldok, hiszen imádok zenével foglalkozni, és nincs soha munkaérzésem.

Jamie Winchester

1970-ben született Bangorban, Írországban

1977-ben Bécsbe költöztek, onnan járt bentlakásos iskolákba Dublinba, majd Cambridge-be.

1986-ban Budapestre költöztek.

1988-ban fél évre egy bankban helyezkedett el.

1989-ben egy koncertszervező cégnél kezdett dolgozni, azóta foglalkozik hivatalosan is a zenével; énekes, gitáros, dalszerző és dalszövegíró is egyben.

– A gyerekeivel szokott zenélni?
– A kisebbik fiam - Robbin - már 9 éves, úgy néz ki, a nyomdokaimba fog lépni. Iszonyú exhibicionista, szeret zongorázni, énekel az iskolai kórusban. A nagyobbik - Martin - 11 éves, tartózkodik minden nyilvános fellépéstől. Ő a tudományok és a teológia iránt érdeklődik, teljesen más fazon.

– Van még olyan, akivel szeretne együtt dolgozni?
– Most már nincs. Idén Kovácsovics Fruzsinával dolgoztam, aki a szakma legfrissebb termése, és az év végén a legendás V-Moto Rockkal fogok játszani. A két véglet, és mindegyik részével tudok közöset találni és együtt dolgozni.

1977-ben Bécsbe költöztek, onnan járt bentlakásos iskolákba Dublinba, majd Cambridge-be.

1986-ban Budapestre költöztek.

1988-ban fél évre egy bankban helyezkedett el.

1989-ben egy koncertszervező cégnél kezdett dolgozni, azóta foglalkozik hivatalosan is a zenével; énekes, gitáros, dalszerző és dalszövegíró is egyben. Jamie Winchester nagy erénye, hogy mindenkivel megtalálja a hangot -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!