Hírek

2007.12.14. 06:10

Szabó Győző, a szerethető rossz fiú

Ismerősei szerint Szabó Győző kedves rossz fiú. A népszerű színész most a Diótörőben próbál, költözködik, és szenvedélyét, a rajzolást sem adta fel.

Terefere

[caption id="" align="alignright" width="260"] Sokáig pörgött, de megfontoltabb lett: tudja, hogy egy kislány édesapjának lenni nagy felelősség
[/caption]– Eredeti foglalkozása grafikus. Hogyan lett mégis színész?
– A legendás Tilos az Á-ban dolgoztam pultosként. Eleinte a magam szórakoztatására bohóckodtam. Sohasem adtam ki csak úgy, simán egy piát. Mindig volt hozzá körítés. Rengeteg író, rendező, grafikus, festő, kritikus, színész járt oda. Én voltam a kedvenc csaposuk. Egyszer odajött hozzám egy rendező, és megkérdezte, ha már ennyire tele vagyok energiával, nincs-e kedvem beugrani egy darabba. Azóta le sem lehet robbantani a színpadról.

– A Valami Amerika tette ismertté. Hol találkozott Herendi Gáborral, a film rendezőjével?
– A Merlin Színházban figyelt fel rám, és akkor döntötte el, hogy következő filmjében szerepet ajánl majd nekem. A Valami Amerikát életem jelentős állomásának tartom.

Szabó Győző

SZÜLETETT: 1970. július 7-én, Nyírbátorban

PÁLYÁJA: reklámgrafikusként kezdte, majd 2004-ig a Katona József Színház tagja volt, azóta szabadúszó

FILMJEI: Valami Amerika, Magyar Vándor, Kontroll, Nyócker

– Igaz, hogy készül már a folytatása?
– Igen, szóba került a második rész elkészítése, mert az első akkora siker volt.

– Volt a családban valaki, akitől a művészi vénát örökölhette?
– Cukrászmester édesapám nagyon jól rajzolt. Anyukám óvónő – és rendkívül kreatív. Egész nap kivág, ragaszt, színez. Valószínűleg tőlük örököltem a kézügyességem. Nagybátyám Szabó Laci, a budapesti éjszakai élet ismert személyisége. Alighanem tőle örököltem az „életművészetet”. Már gyermekkoromban láttam, milyen bohém, laza, és sajátommá tettem az életszemléletét.

PÁLYÁJA: reklámgrafikusként kezdte, majd 2004-ig a Katona József Színház tagja volt, azóta szabadúszó

FILMJEI: Valami Amerika, Magyar Vándor, Kontroll, Nyócker Sokáig pörgött, de megfontoltabb lett: tudja, hogy egy kislány édesapjának lenni nagy felelősség -->

Ezek is érdekelhetik