Hírek

2007.12.17. 10:24

Még Angola is jobb nálunk

Utolsó mérkőzését is elvesztette 37-36-ra Angolával szemben a magyar női kézilabda- válogatott a franciaországi világbajnokságon, így Németh András tanítványainak be kellett érniük a nyolcadik hellyel.

BAMA

A vereség több okból is különösen fájó: egyrészt a magyar válogatott még soha nem szenvedett vereséget Angolától, másrészt ismét úgy bukott el a gárda egy fontos mérkőzést, hogy az utolsó percekben roppant össze.

A Németh-csapat így nem teljesítette a minimális célkitűzést sem, hiszen nem végzett a legjobb hétben. Vasárnap a nemzetközi szövetség elkészítette az olimpiai kvalifikációs csoportbeosztásokat. Ez alapján a magyarok a románokkal, valamint a japánokkal és a lengyelekkel kerülnek azonos kvartettbe, amennyiben Angola a papírformát igazolva megnyeri a január 8. és 17. között sorra kerülő Afrikai Nemzetek Kupáját. Ha nem, akkor a magyarok a németekkel, a svédekkel és a kubaiakkal találkoznak a március 28-30-án esedékes selejtezőtornán. A világbajnokságot Oroszország nyerte, miután a döntőben 29-24-re legyőzte Norvégiát.

Ezek is érdekelhetik