Hírek

2006.06.21. 19:54

Angola nem tudott élni az eséllyel

Nem jutott a legjobb 16 közé Angola labdarúgó-válogatottja, amely 1-1-es döntetlenre végzett a már kiesett iráni együttessel a németországi világbajnokság csoportmérkőzéseinek zárófordulójában, a D jelű négyesben.

BAMA

Az angolaiaknak lett volna fontosabb a gólszerzés, mégis az irániak kezdtek aktívabban, sokáig csak nekik voltak lehetőségeik, igaz, rendre el is rontották az adódó alkalmakat. Az afrikai gárda érdemi akciót nem igazán vezetett, s csupán átmenetinek bizonyult "feltámadása" a bő 50 percig tartó első félidőben.

A szünet után egymás "aprítására" tértek át a játékosok, szerencsére a bírónak sikerült megfékeznie az indulatokat. Miután pedig az angolaiak inkább a játékra koncentráltak, a friss csere, Flavio pompás fejessel vette be az iráni kaput. A rivális azonban nem adta fel, s hogy legalább a búcsút széppé tegye, és egyenlített is. Így Irán végül "pontosan" távozhat Németországból, Angola futballistái pedig két döntetlennel a hátuk mögött térhetnek haza.

14. perc: az első igazi helyzet a mérkőzésen: Zandi a tizenhatos bal oldalán tört be, a lövés pillanatában felpattanó labdát erősen, ám pontatlanul küldte kapura, s Ricardo hárítani tudott.
28. perc: iráni szöglet nyomán Hasemian közelről fejelt, a labda azonban elakadt a gólvonalon álló Mendoncában.
30. perc: Angola első komolyabb lehetőségénél Akwa a tizenhatos vonalától, középről bombázhatott, ám a Love által elé fejelt labdát toronymagasan a léc fölött lőtte el.
47. perc: Mendonca vehette célba a kaput mintegy 20 méterről, ám a pontossággal és a lövőerővel is gondjai adódtak.
60. perc: Flavio találatával vezetést szerzett az afrikai csapat: a cserecsatár a jobb oldalon elrobogó Zé Kalanga beadását fejelte 7 méterről a kapuba (0-1).
74. perc: Mahdavikia küldte be a szögletet jobbról, s a legjobb tempóban érkező Bahtiarizadeh 6 méterről fejjel továbbította a labdát a kapuba (1-1).

Ezek is érdekelhetik