Hírek

2005.10.26. 00:00

Az új seprű a vártnál jobban sepert Andorrában

Új versenyformát találtak ki az Európai Curling Szövetség vezetői, Andorrában megrendezték a vegyes csapatok első kontinensbajnokságát. A mezőnyben együtt szerepeltek a sportág legjobbjai és a játékkal még csak néhány éve ismerkedő nemzetek. A magyar négyes szerény reményekkel utazott el a miniállamba.

Á. S.

– Nemcsak a játékforma, hanem együttesünk összeállítása is új – mondta az indulás előtt a fitneszkirálynő, Béres Alexandra, aki ezúttal férjét, Barna Krisztiánt is a csapattagok között tudhatta. – Elégedettek lennénk, ha a középmezőnyben végezve nem vallanánk szégyent.

Nos a házaspár andorrai produkciója kiegészült a Nagy György, Szekeres Ildikó duó remek teljesítményével, így az elitmezőnyben újonc magyar válogatott eredménye még a szakembereket is meglepte. Csapatunk a csoportküzdelmek nyitányán kikapott Angliától, ám aztán zsinórban háromszor nyert (Wales, Olaszország és Andorra ellen), így továbbjutott.
A nyolcaddöntőben aztán egy bravúros győzelemmel visszavágott az angoloknak a korábbi fiaskóért. A negyeddöntő volt a végállomás Szekeresék számára, hiszen a skótok legjobbjaival már nem bírtak. A papírforma sima skót győzelmet ígért, ám Nagy György és társai az utolsó pillanatig nyílttá tudták tenni az összecsapást (6-7), így emelt fővel távozhattak a miniállamból, hiszen az oroszokkal holtversenyben hatodikként végeztek a 23 csapatos mezőnyben.

Az új seprű tehát jól sepert Andorrában. Hogy miként takarít hazai jégen, az már a hét végén kiderül a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban tavasszal avatott curlingcsarnok első őszi rendezvényén, a péntektől vasárnapig tartó I. Yoppi Kupa nemzetközi versenyen.

Ezek is érdekelhetik