Hírek

2005.09.17. 00:00

Három éven át dolgozott bejelentetlenül

Egy baleset után az orvosok és a munkaadó gondatlansága egy családot tett tönkre. Az érintettek nem vállalják a felelősséget.

BAMA

Olvasónk fia négy esztendővel ezelőtt üzemi balesetet szenvedett. A bíróságon igényelték a baleseti rokkantsági járadékot, melyet másfél évvel később bíráltak el. A fiú végül ellátatlan lett. A szülők négy éve pereskednek, mindhiába. A balesetet követően a fiatalembert kivizsgálás nélkül munkába állították. Segítséget azóta sem kaptak. Az Országos Orvosszakértői Intézet két orvosa tagadja, hogy a fiút annak idején megvizsgálta. Az is különös, hogy olvasónk állítása szerint a munkáltató három éven keresztül nem jelentette be a fiút. Hogy mindezt eltussolja, nem adta le a baleseti dokumentumokat az egészségbiztosítási pénztárnak. Az ügyben május óta a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódik. Kérdés, mit tehetünk hasonló esetben?

Az ügyben rendőrségi feljelentést lehet tenni – mondták a Magyar György és Társai Ügyvédi Irodában. Az okirat-hamisítást, illetve okirattal való visszaélést az ügyészség vizsgálja ki. Amennyiben a károsult igazolja, hogy állapota rosszabbodott, kérheti a járadék összegének bírósági felemelését. Amennyiben kötöttek biztosítást, az azok általi fizethetőséget is célszerű megvizsgáltatni, mert így utólag is kérhet kártérítést a jogosult.

KÉRJÜK, írja vagy telefonálja meg, miről szeretne

olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel: (36-1) 488-5541 e-mail: [email protected]

olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel: (36-1) 488-5541 e-mail: [email protected] -->

Ezek is érdekelhetik