Hírek

2005.07.06. 00:00

Nem tettek le a sokkolóról

Bene László, országos rendőrfőkapitány éppen szabadságon volt, amikor a rendőrségi sokkoló beszerzésének terve az asztalára került. Bene a szervezet féléves értékelésén lapunknak azt mondta: a jogszabályok lehetővé tennék az eszközbeszerzést, ám kevés információ volt, ami rendelkezésre állt.

Nagy Eszter Dóra

– A sokkolóbeszerzés nem került le napirendről, de most nem időszerű – fogalmazott kérdésünkre az országos rendőrfőkapitány. Hozzátette: a célösszeget a közterületek biztonságának növelésére fordítják.
Lamperth Mónika belügyminiszter összességében eredményesnek nevezte a rendőrség munkáját. Sikerült növelni a közterületi jelenlétet és javítani a reagálóképességet – fogalmazott. A jövőbeni tervekkel kapcsolatban azt mondta: 2006-ban újabb hat város kapcsolódik be a lakótelepi programba, és 15 új lakótelepi rendőrség jön létre. Emellett két meglévő egységnél is terveznek létszámbővítést. Jelenleg 16 városban működik ilyen szerv, összesen 32 lakótelepen. Lamperth fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ma Magyarországon a lakosság egyötöde panellakásban él. Ezért is fontos, hogy célirányos feladatokat is el tudjon látni a rendőrség.
A belügyminiszter az idei év feladatai közé sorolta ezer rendőrautó rendszerbe állítását, a szervezet állománymegtartó képességének növelését és a kistérségi központok megerősítését. Szólt arról is, hogy várhatóan a határőrség veszi át a rendőrségtől a követségi objektum-védelmet. Az így felszabaduló létszámot a közterületen szolgálatot teljesítők számának növelésére fordítanák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!