Hírek

2005.08.01. 00:00

Nem elfogadható a különböző szintű állampolgárság

Avarkeszi Dezső (MSZP) kormánymegbízott szerint a különböző szintű állampolgárság nem elfogadható Európában, ez egyértelművé vált azon a nemzetközi tanácskozáson, amelyen a kormány meghívására a téma európai szakértői vitatták meg tapasztalataikat, nézeteiket Budapesten.

Sz. Sz.

A kormánymegbízott a konferencia tapasztalatait összegezve a távirati irodának elmondta: abban is egyetértettek a szakemberek, hogy alkotmánymódosításban lehet meghatározni a határon túli magyarok közjogi státusát, és azt, hogy az milyen jogosultságokkal járjon. Az utazás megkönnyítésének megoldását abban látják a szakértők, hogy egy olyan igazolványt, dokumentumot kapjanak az érintettek, ami tartózkodási engedélynek minősül, és így rövid távú beutazási lehetőséget biztosít az Európai Unióba – fejtette ki a kormánymegbízott. Avarkeszi Dezső hozzátette: a következő időszaknak az lesz a feladata, hogy a kormány ezeket a jogokat kidolgozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!