Hírek

2005.04.20. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Békéscsaba ELLENŐRZÉS
Békés megye valamennyi multinacionális bevásárlóközpontját felkeresik a munkaügyi ellenőrök. Az átfogó vizsgálat két hétig tart. Ki nem adott szabadság, vasárnapi munkavégzés, elszámolatlan túlórák a leggyakoribb panaszok, amelyek a Munkaügyi Főfelügyelőséghez érkeznek. (bj)

Pécs EBZÁRLAT
Május 4-éig a város egész területére ebzárlatot rendelt el a megyei állategészségügyi állomás. A hatóság közlése szerint ez idő alatt a településen az ebeket csak kerítés mögött vagy megkötve, illetve közterületen csak pórázon lehet tartani. (bb)

Zalakaros EURORÉGIÓ
Megkezdte működését a horvátországi Csáktornyán a még tavaly októberben megalakult, Somogy, Zala és Muraköz megye alkotta Mura–Dráva Eurorégió, melynek elnöke a zalai közgyűlési vezetője lett. (szla)

Dunaújváros ELSIMERÉS
Csütörtöki látogatása alkalmával új cím alapítását jelenti be Bozóki András kulturális miniszter Dunaújvárosban. A Kultúra Magyar Városa elismerést évente három város kapja majd meg. A miniszter a város polgármesterével és a helyi kulturális intézmények vezetőivel is találkozik. (szla)

Eger EU-PÉNZEK
Az Európai Unió 2007 és 2013 közötti finanszírozási időszakában Magyarország 24,8 milliárd eurót használhat fel a közösségi alapokból, ami több mint hétszerese a 2004 és 2006 között rendelkezésre álló forrásoknak, jelentette be a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal elnöke kedden Egerben. (szla)

Szeged SZABADTÉRI JÁTÉKOK
Megváltozott a rendezvény programja, az idén a Csárdáskirálynő című Kálmán Imre-operett lesz műsoron, közölte a fesztivál igazgatója. Eredetileg Franz von Suppé operettje, szerepelt a programban. (szla)

Nyíregyháza GAZADASÁGI SIKER
Az elmúlt évben 50,3 milliárd forint árbevételt ért el a Szabolcs Gabona Cégcsoport, szemben a 2003-as 40 milliárd forinttal. Az 1993-ban privatizált ezentúl az ABO rövidítést használja. (szla)

Dombóvár VÁLLALKOZÓ
SÉRÜLTEK Futárszolgálatot indított a fogyatékos fiatalokat ellátó dombóvári napközi otthon. Április elejétől szórólapok, levelek és csomagok kézbesítését látás- és hallássérült fiatalok végzik. (szla)

Veszprém ÚJ MUNKAHELYEK
A balatoni háttértelepülések munkanélküliségét próbálja kezelni a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium Közmunka Tanácsa. A most indított program során 1200 munkanélkülit foglalkoztatnának. (szla)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!