Labdarúgás

2024.07.07. 15:38

Öt helyen változott a vármegye három Dél összetétele

A Magyar Labdarúgó-Szövetség Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatósága egy héttel a nevezések leadása után elkészítette a vármegyei bajnokságok csoportbeosztását a 2024/25-ös idényre. A vármegyei harmadosztályú bajnokság mind a négy csoportjában, a Déli, az Északi, a Közép és a Nyugati csoportban is ugyanolyan létszámmal rajtol el a 2024/25-ös bajnokság, mint a tavalyi idényben. A csoportok összetételét illetően azonban mindegyik halmazban vannak változások. Vannak csapatok, amelyek nem indulnak ősztől, vannak, akik másik csoportba kerülnek át, illetve vannak települések, amelyek újraindítanak csapatokat.

Vincze Miklós

A vármegyei harmadosztályú bajnokság Déli csoportjának a mezőnye – akárcsak a tavalyi idényben – 14 csapatos lesz, a csapatok összetételét tekintve azonban jócskán van változás, öt szereplő változik a tavalyihoz képest. A tavalyi mezőnyből följebb lépett a szeremlei Dunagyöngye SK. Az őszi idényre nem nevezett a Katymár, a Borota II., és a Bácsalmási PVSE II., a Kisszállás pedig a Közép csoportba kapott besorolást, a tavalyi mezőnyből tehát öt klub esett ki. Az öt érkező közt van a tavaly még a másodosztályban szerepelő Sükösd SC, újra indít csapatot Bajaszentistván, Csátalja és Tompa, a Mélykút pedig második csapatot is nevezett, ők is a Déli csoportba kaptak besorolást. Kelebián megújult klub indul, tavaly a SÉJ Alapítvány Kelebia szerepelt a bajnokságban, idén a Kelebia SE képviseli a települést a pontvadászatban.

 SÉJ Alapítvány Kelebia
A tavaly a Kelebiát képviselő SÉJ Alapítvány Kelebia ezüstérmet szerzett gárdája
Fotó: Milasin Dániel

VÁRMEGYEI III. DÉLI CSOPORT (14 csapat):

Bácsbokodi SK,

Bácsborsódi SK,

Bajaszentistváni SK,

Csátalja SE,

Felsőszentiváni SK,

Garai KSE,

Hercegszántói FC,

Kelebia SE,

Kenderes SE,

Madarasi SE,

Mélykúti SE II.,

Sükösd SC,

Tataháza SE,

Tompai SE.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában