Úszás

2024.07.08. 14:29

Kiválóan szerepeltek külföldön a BÁCSVÍZ KVSC úszói

A kecskeméti BÁCSVÍZ KVSC két úszója, Garajszki Máté és Mozsárik Levente -a felkészítő edzőik, Nagy Zoltán és Bács Ferenc nagy örömére – eredményesen szerepeltek nemzetközi versenyen. Garajszki négy éremmel, a fiatal Mozsárik pedig hasznos tapasztalatokkal érkezett haza a hírös városba.

Vincze Miklós

Mozsárik Levente odaadó munkájának köszönhetően kvalifikálta magát az Ifjúsági Európa-bajnokságra, amelyet 2024. július 2-7. között rendeztek meg a litvániai Vilniusban.

úszás, Garajszki Máté, Bácsvíz-KVSC, Kecskemét,
Garajszki Máté a frissen szerzett érmekkel.
Fotó: Bácsvíz-KVSC

A BÁCSVÍZ KVSC ifjú úszója két váltó- és két egyéni versenyszámban indult, mind a három számban becsülettel helyt állt. Másodéves ifjúsági sportolóként ez volt az első nemzetközi megmérettetése, ami kiváló tapasztalatszerzési lehetőségnek bizonyult. Az Európa-bajnokságot követően azonban még nem kezdheti meg a jól megérdemelt pihenőjét, hiszen augusztus elején vár rá egy országos bajnokság, amit 50 és 100 méteres gyorsúszásban ranglistavezetőként várhat. 

Mozsárik Levente eredményei: 4x100 méter férfi gyorsváltó 6. hely (előfutamban úszott), 4x100 méter mix gyorsváltó 9. hely, 50 méter gyorsúszás 27. hely, 100 méter gyorsúszás 33. hely.

Az országos bajnokságon 4. helyen végzett Garajszki Máté Mozsárik Leventéhez hasonlóan szintén külföldön vett részt nemzetközi versenyen. A mögöttünk álló hétvégén negyvennyolcadik alkalommal rendezték meg Szlovéniában, Radovljica városában a Telekom Slovenije pénzdíjas versenyt, amelyre 15 ország 42 egyesület 621 versenyzője nevezett. Garajszki Máté öt számából négyben első, egyben második helyezést ért el, így a férfi abszolút pontversenyt is magabiztosan megnyerte. Eredményeivel a kecskeméti úszó az éremtábla 4. helyét szerezte meg.

Garajszki Máté eredményei: 100 méter hátúszás 1. hely, 50 méter gyorsúszás 1. hely, 50 méter hátúszás 1. hely, 100 méter gyorsúszás 2. hely, 50 méter pillangóúszás 1. hely.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában