Futsal

2024.07.04. 17:05

Kajtár Mátyás, a ScoreGoal Kecskemét spílere lett az év felfedezettje

A mögöttünk álló idényben a fennállása legjobb helyezését elérő, a férfi futsal NB I.-ben az ezüstérmet megszerző ScoreGoal Kecskemét Futsal ifjú játékosát, az idényben kilenc szerzett gólig jutó Kajtár Mátyást választották meg a 2023/24-es idény felfedezettjének.

Vincze Miklós

A versenykiírásnak megfelelően a szövetségi kapitányok, a szakágvezető és a Futsal Bizottság döntése alapján megválasztották a 2023/24-es kiírás legjobbjait a női és a férfi élvonalban.

Kajtár Mátyás, futsal, év felfedezettje
Kajtár Mátyás, a ScoreGoal Kecskemét fiatal játékosa
Fotó: Reti Attila

A férfiaknál a szombathelyi csapattal bajnokságot és kupagyőzelmet is ünneplő Luiggi Longo érdemelte ki az év játékosa címet, míg az idei szezon felfedezettje, a felnőtt válogatottban is debütáló és a ScoreGoal Kecskemétet erősítő Kajtár Mátyás lett. A legjobb kapusnak járó elismerést a szintén szombathelyi Alasztics Marcell kapta, és Felipe Conde révén a legjobb edzőnek járó díj is a Haladásnál landolt. A férfiaknál a Nyíregyházával bronzérmes Gregory Costa Dos Santos szerezte a legtöbb gólt, 25-öt az alapszakaszban, majd nyolcat a rájátszásban és hármat a bronzcsatában – a bajnokságban így összesen 36-ot. A legjobb játékvezetőnek Kovács Gábort választották meg.

A nőknél a TFSE-ben szereplő és a bajnoki döntő utolsó mérkőzésén hétszer is betaláló Kota Gabriella kapta az év legjobb játékosa címet, míg a Tolna-Mözs csapatát erősítő Folk Zsuzsanna 30 bajnoki találattal lett gólkirálynő. A bajnoki ezüstérmes Tolna-Mözs további két díjat is bezsebelt, Deczki Vanda a legjobb kapusnak, Reveland Zoltán pedig a legjobb vezetőedzőnek járó elismerést tudhatja magáénak.

A 2023/24-es kiírás legjobbjai:

Férfi futsal NB I:

  • Legjobb játékos - LONGO DUARTE BAPTISTA LUIGGI (Haladás VSE)
  • Legjobb kapus - ALASZTICS MARCELL (Haladás VSE)
  • Legjobb vezetőedző - FERRAZ CONDE FELIPE (Haladás VSE)
  • Gólkirály - COSTA DOS SANTOS GREGORY (Á Stúdió Futsal Nyíregyháza)
  • A bajnokság felfedezettje - KAJTÁR MÁTYÁS KRISZTIÁN (SG Kecskemét Futsal)
  • A legjobb játékvezető - KOVÁCS GÁBOR

Női futsal NB I:

  • Legjobb játékos - KOTA GABRIELLA (TFSE)
  • Legjobb kapus - DECZKI VANDA KINGA (2F-Bau Tolna-Mözs)
  • Gólkirálynő - FOLK ZSUZSANNA (2F-Bau Tolna-Mözs)
  • Legjobb vezetőedző - REVELAND ZOLTÁN (2F-Bau Tolna-Mözs)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában