Baon podcast

2024.03.10. 11:22

Szily György lett a Kecskeméti Spartacus elnöke – podcast

A Kecskeméti Spartacus élén decemberben változás történt, az elnöki pozíciót Szily György kapott megbízást a klub vezetésére. Az új elnök elmondta, jól ismeri a klubot, melyért szeretne sokat tenni megbízatása során.

Nyitray András

Szily György sokáig a válogatottaknál tevékenykedett, nemrég tért haza Kecskemétre a Spartacus-hoz, melyet komoly tragédiák is értek az előző évben. A klub egy útkeresésben volt ezután, ezt kell megtalálniuk a folytatásban, amiben szeretne komoly részt vállalni. 

asztalitenisz, Kecskemét, Spari,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az asztalitenisz Kecskeméten komoly hagyományokra tekint vissza, a cél az, hogy mindenki megtalálja benne továbbra is a szórakozást, legyen szó versenyszerű, vagy amatőr szórakozási lehetőségről. Szily György egyik terve, hogy a nyugdíjasokat is bevonják pozitív hatása miatt.

Szily György szerint a felnőtt csapat lehetőségeit mindig az anyagi lehetőségek befolyásolják, de nem szeretne különbséget tenni, minden korosztályos csapatra ugyanúgy tekintenek, nincs fontossági sorrend számukra. Jelenleg 12 csapat szerepel a magyar Extraligába, ahol éppen pengeélen táncol a gárda, így még kérdés, bejut-e az első hatba.

A klub új elnöke hozzátette, érezhető, hogy a gyerekek szeretnek sok sportágat kipróbálni, így előfordul, hogy pont akkor váltanak, amikor komolyan kellene elkezdeni egyet űzni. A profi szinthez már igen korán rá kell állni a napi edzésekre. Az asztalitenisz is professzionalizálódott, már nem elég akár 14 évesen elkezdeni, mint a korábbi nagy válogatottak.

További érdekességekről a HírFM podcastjában beszélt Szily György.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában