Baon podcast

2024.03.11. 19:40

Ez tökéletes kikapcsolódás – íjászat a kulisszák mögül Földesi Ferenctől –podcast

Földesi Ferenccel, a Kecskeméti Íjász Egyesület versenyzőjével beszélgetett Vízi Zalán szerkesztő-riporter a Hír FM kecskeméti adásában.

Orosz Fanni Flóra

Földesi Ferenc már nem először számolhatott be a hallgatóknak a kiemelkedő sporteredményeiről, többek között ezúttal is ez adta a beszélgetés apropóját. A sportoló elmesélte, hogy az íjászat szerencsére nem korosztályfüggő, az egészen kicsiktől a felnőttekig bárki elkezdeti. Ő 53 éves korában ragadott először íjat komolyabb szándékkal.  

Földesi Ferenc, podcast, íjász, íjászat, Kecskeméti Íjász Egyesület
Földesi Ferenc (balról a harmadik)
Fotó: KÍE

Földesi Ferenc a 3D Terem és a 3D Szabadtéri Íjász Országos Bajnokság, a Történelmi Terem és Történelmi Számszeríj Országos Bajnokság, a Történelmi Számszeríj Távcéllövő Országos Bajnokság, a Terem és Terep Teremíjász Országos Bajnokság hétszeres aranyérmese, a Vadászíjász Országos Bajnokság II. helyezettje. 

– Szorgalommal és gyakorlással komoly eredményeket lehet elérni – mondta Ferenc.

Az íjászatnak számos típusát ki lehet próbálni, viszont Ferenctől megtudhattuk, hogy a legnépszerűbb mégis a történelmi íjászat. Ez a típus kimondottan látványos és emberközeli: történelmi helyszíneken rendezik a versenyeket, autentikus íjakat használnak és az egész esemény átitatja a történelem.  

Azt is megtudhattuk, hogy Kecskeméten szakképzett íjászedzők tanítják az érdeklődőket. Télen zárt térben, iskolai sportcsarnokban, nyáron pedig a műkertvárosi focipálya mögötti íjászpályán. 

Ferenc eredményeiről, tapasztalatairól részletesen és további íjászati érdekességekről számol be az alábbi felvételen: 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában