Röplabda

2024.02.19. 18:45

Éles hajrá vár a Kecskemétre

A Kecskeméti RC a férfi NB I. Extraliga 19. fordulójában az éllovas FINO Kaposvár vendége volt. Ahogy arra a papírforma alapján számítani lehetett, a hazaiak magabiztosan nyertek.

Nyitray András

Továbbra is gödörben a KRC

Fotó: Bús Csaba

A Kecskeméti RC a férfi NB I. Extraliga 19. fordulójában az éllovas FINO Kaposvár vendége volt. Ahogy arra a papírforma alapján számítani lehetett, a hazaiak magabiztosan nyertek. 

A Kaposvár szinte makulátlan idényt produkált eddig, ebbe pont a Kecskemét rondított bele ősszel, hiszen a Messzi István Sportcsarnokban elszenvedett vereség az egyetlen fekete pont a somogyiak bizonyítványában a bajnokságban.  

Nem is akart semmit a véletlenre bízni a Kaposvár, már a meccs elején időt kellett kérnie 8–4-nél Deák Márknak. A folytatásban is a hazai akarat érvényesült, 21–15 után noha kicsit kiengedett a Kaposvár, végül 25–21-re lezárta a szettet. 

A folytatásban sem változott sokat a játék képe, 8–3-as rohammal kezdett a vendéglátó, de a hírös városiak megrázták magukat, s végül feljöttek egálra ezt követően egy 5–0-os futással. Szoros volt a parti, de 22–19-nél eldőlni látszott a hazaiak javára. A KRC ugyan innen is feljött még döntetlenre, de a hajrában a hazaiak akarata érvényesült, így 25–23-ra nyertek ezúttal. 

A harmadik szettben le akarta zárni a Kaposvár a találkozót, 6–6 után nem is tudta már sokáig tartani a lépést a KRC, mely végül 25–16-ra bukta el az utolsó játszmát, 3–0-ra pedig a mérkőzést.

A Kaposvár továbbra is vezet, míg a Kecskemét továbbra is rájátszást érő, nyolcadik helyen tanyázik. Észnél kell azonban lennie a KRC-nek, mert az egy meccsel kevesebbet játszó Szeged csupán kettő pontra van már tőlük. A Kecskemét vasárnap 16 órakor a Miskolcot fogadja legközelebb a Messzi István Sportcsarnokban. 

– Voltak jó pillanataink és szép megoldásaink. A koncentráció és a rutin a háló másik oldalán jóval több volt, ma is, mint az jellemző volt az elmúlt meccseinkre a Kaposvár ellen. Jót tenne már a csapatnak egy győzelem, hogy a fiúk visszanyerjék a magabiztosságukat – értékelt Deák Márk, a KRC edzője. 

Fino Kaposvár – Kecskeméti RC 3:0 (21, 23, 16)
Kaposvár, Kaposvár Aréna, 457 néző. V.: Mezőffy, Takács Á.
FINO: Magyar 3, Hubicska 11, Novoselov 8, Baróti 20, Bögöly 12, Lescay 5. Csere: Bozóki (liberó), Iván B., Kalmár 3. Vezetőedző: Szlobodan Prakljacsics
KRC: Török S., Kecskeméti 10, Gacs 5, Varga P. 11, Farkas P. 7, Boldizsár 5. Csere: Török Zs. (liberó), Mócza. Vezetőedző: Deák Márk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában