Labdarúgás

2024.02.16. 17:28

Átalakulóban van a Sükösd felnőtt csapata

Habár a téli átigazolási időszak az az időszak, amikor jóval kevesebb a változás a keretekben és a kispadokon, mint a nyári szünetben, a tavaszi rajtra készülő, a vármegyei másodosztályú bajnokság Déli cspoortjában szereplő Sükösd SC háza táján azonban adódtak bőven változások, jóval több, mint az ilyenkor megszokott átlag. Erről Lógó Zsolt, az egyesület elnöke számolt be.

Vincze Miklós

Lógó Zsolt (piros mezben) egy Dusnok elleni rangadón

Fotó: Szentirmay Tamás

A vármegyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában szereplő, nagy múltú, és néhány évvel ezelőtt bajnoki címeket besöprő Sükösd SC a 2023/24-es bajnokság őszi idényének a zárásakor a kilenccsapatos mezőnyben a 7. helyen végzett. Két győzelmet arattak a sükösdiek, négyszer játszottak döntetlent, ötször kaptak ki. Nem a legjobb eredmény, ugyanakkor nem is kifejezetten megbotránkoztató és megrázó, hiszen a körülmények ismeretében – amely körülmények egyike az a nem elhanyagolható tény, hogy egyre szűkült a bevethető keret – reálisnak mondható ez a részeredmény. Az őszi idény zárultát követően azonban az addigi játékosedző, Zsók József is elköszönt a csapattól, és kiderült, hogy rajta kívül még hat játékos nem folytatja, közülük többen felhagytak a labdarúgással. Azóta a kívülálló számára nagynak tűnt a csönd Sükösdön, és az teljesen érthető, ha mindezen tények ismeretében némileg félve kopogtat be képletesen az olvasó február derekán, szűk egy hónappal a tavaszi rajt előtt a sükösdi öltöző ajtaján, azzal a hátsó gondolattal, hogy talán nem is lesz, aki ajtót nyisson. Nos, jelen esetben a képletes kopogtatás valóságos meghallgatásra talált, Lógó Zsolt elnök az, aki – szintén képletesen – kinyitja az olvasó előtt az öltöző ajtaját, és beljebb invitálja. És mindjárt magyarázza is ezt a gesztust, mármint hogy miért ő nyitja az ajtót. Mert ugyebár ő az egyesület elnöke, de ahogy az manapság sok helyen lenni szokott, vagy pontosabban jobb helyeken rendre előfordul időnként, immár – reményei szerint egyelőre – afféle mindenes is. A nehézségeket nem titkolja, viszont nem csak nehézségekről tud beszámolni, ennek megfelelően nem a pesszimizmus, hanem az óvatos optimizmus hangján nyilatkozik a csapat jövőjét illetően.

– Tavaly télen célként azt tűztük ki magunk elé, hogy megfiatalítsuk a felnőtt csapatunkat – tekintett vissza Lógó Zsolt. – Sajnos ez a tavalyi év végére nem sikerült, ráadásul igen nagy átalakuláson esett át a keret, hiszen a vezetőedző Zsók József távozott, és mellette még hat játékos köszönt el a sükösdi felnőtt kerettől. Volt, aki abbahagyta a játékot, és volt olyan is, aki eligazolt. Kétségbeesés helyett azonban több helyi kötődésű fiatalt is megkerestünk, akiknek eddig nem nagyon akarózott a felnőtt csapatban játszani. Ám miután közülük többeknek is felvázoltuk az új elképzelésünket, amelynek az a lényege, hogy szeretnénk Sükösdön egy megújult, szerethető fiatal csapatot, végül örömmel fogadták a megkeresést. A hét távozót tehát lényegében sikerült pótolnunk, hiszen nyolc új taggal bővült a keret – köztük vannak visszatérők és újak is –, így aztán várhatóan nem az fogja jellemezni a tavaszt, hogy örülünk, ha tizenegy embert ki tudunk állítani a meccsekre, hanem húsz fős kerettel vághatunk neki a folytatásnak – adott magyarázatot az óvatos optimizmusra az elnök.

– Öt hetes felkészülést terveztünk, heti három edzéssel, emellett pedig négy edzőmérkőzés van tervbe véve, ezekből egyet már lejátszott a csapat. 

Az optimizmusra ad okot, hogy mind az edzéslátogatottság, mind az öltözői hangulat nagyon jó, a fiatalok jól érzik együtt egymást, és nagyon reméljük, hogy ez így is marad. Felelősséget nem teszünk a társaság vállára. Az idén tavasszal nem az eredményesség lesz a számunkra az elsődleges, hanem az, hogy összekovácsolódjon a csapat és erősödjenek a srácok. A csapat javarésze fiatal, a fejlődésükhöz edzésre és sok játékpercre lesz szükségük. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lehet, és nem is kell néhány hónap alatt csodára számítani.

Adódik a kérdés, hogy vajon ki lesz Sükösdön a szakvezető. – Voltak edzőjelöltek, akikkel felvettük a kapcsolatot, de most a jelenlegi elfoglaltságuk mellett egyik sem tudta elvállalni a feladatot. Így az elnökséggel – és a háttérből az egyesületet továbbra is támogató Halász Istvánnal – egyetértésben abban maradtunk, hogy tavasszal Szabados Miklós segítségével én irányítom a felnőtt gárdát. A tavaszt követően, amely során tehát a társaság összekovácsolása a cél, nyárra már mindenféleképpen szeretnénk végleges edzőt találni a csapatunk élére. Jómagam ugyanis az utánpótlásban is igen aktívan dolgozom, és ez a két szerep együtt hosszú távon sok lenne.

Végül adódik a kérdés, hogy az elnök esetében az a meghatározás, hogy mindenes, vajon arra is vonatkozik-e, hogy nem csak vezetőként dolgozik a klub megújulásán, hanem hogy Lógó-góloknak is tapsolhatnak-e tavasszal a drukkerek. – Fogok még játszani – adta meg azt a rövid választ az elnök, aminek alighanem elsősorban a Sükösd drukkerei örülnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában