Labdarúgás

2024.01.03. 19:18

Változások a szakmai stábban a Tiszakécskei LC-nél – galériával

Megkezdte a felkészülését a 2023/2024-es bajnokság tavaszi folytatására a Tiszakécskei LC NB II-es labdarúgó csapata. Új vezetőedző és asszisztens edzők irányítása mellett folyik majd a munka.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Változás történt a Tiszakécskei LC stábjának összetételében. Amint azt már korábban megírtuk Vas László vezetőedzővel közös megegyezéssel szerződést bontott a klub még az elmúlt év őszén. A hátralévő néhány mérkőzésen Toldi Gábor megbízott vezetőedzőként irányította a csapatot. Az egyesület vezetése azonban úgy döntött, hogy új vezetőedzővel, Kis Károllyal, kívánja folytatni a szakmai munkát. 

A játékosok a téli szünetben természetesen egyénre szabott feladatokat kaptak, amiket teljesíteniük kellett. Január 3-án, az első edzésen nem volt felmérés, hanem mindjárt szabadtéri edzéssel láttak neki a fiúk a munkának. Fél órás bemelegítés után kétszer 25 perc játék következett, ami alapján már lehetett látni, hogy a játékosok elvégezték a rájuk szabott feladatokat. Egy új arcot is fel lehetett fedezni, Takács Tamás Mosonmagyaróvárról tette át a székhelyét Tiszakécskére, vele már szerződést kötött a klub. A közel két méteres csatár rendkívül agilis, kellemetlen stílusú játékos, amire szüksége van a klubnak. Az új játékostól természetesen gólokat várnak majd a tavaszi folytatásban a Tisza-parti kisvárosban. A keret tagjai a Lovas ikrek, Andor és Zsombor is, akik az ősszel a Tiszakécske II vármegyei első osztályú csapatában játszottak. Ugyancsak ebből a gárdából csatlakozott az NB II-es kerethez, a mindössze 19 éves Klemenc Márk is. Velük az a cél, hogy minél többet edzenek az első csapattal, hogy a későbbiek folyamán a bajnoki mérkőzéseken is szóhoz jussanak.

– Amit vártam azt kaptam, mert jó játékosállománya van a Tiszakécskének. Ezt kell összerakni, de ez már a szakmai stábnak lesz a feladata – mondta Kis Károly vezetőedző. – Már az első edzésen is nagyon becsületesen csinálták a játékosok a feladatokat. Előtte tartottunk egy megbeszélést, úgy gondolom, hogy mindenki átérzi azt, hogy nagy a tét, de nem szabad, hogy ettől megijedjünk, mert ez a keret alkalmas arra, hogy magabiztosan kibírja a bennmaradást. Most is lehetett látni, hogy sok olyan játékos van, aki tud váratlant húzni, aki estlegesen jó pozícióban, játszva hozzá tud majd tenni az eredményes játékhoz. A felkészülésünkben nagyon sokat fogunk itthon edzeni, de van még olyan rész, amit egyeztetünk a vezetőséggel. Az biztos, hogy itt Tiszakécskén nagyon jó körülmények között tudunk dolgozni. Nem vagyok híve annak, hogy olyan helyre menjünk, ahol ez nincs biztosítva. Persze vannak kivételek, meglátjuk, hogy milyen lehetőségek lesznek. A terveink meg vannak erre, de akár változhatnak is.

Kis Károly elmondta még, hogy két asszisztens edző fogja segíteni a munkáját. Pintér Csabával már Ajkán együtt dolgozott. Egy részt erőnléti edző, de rendelkezik A licensszel is, és rehabilitációs edző is. Balogh Pál is volt már a munkatársa, sőt a játékosa is, ő Szolnokról érkezett az egyesülethez. A többi stábtag megmaradt. Minden valószínűség szerint jönnek majd még játékosok a klubhoz, és biztosan lesznek olyanok is, akik távoznak. A sérültek közül Kiss Balázs áll a legjobban, ő hamarosan elkezdheti a futó edzéseket. Csáki Róbert és Márkus Attila még a rehabilitációt végzi, rájuk nagy valószínűséggel a tavaszi idényben nem számíthat a klub.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában