Labdarúgás

2023.12.20. 19:28

Alakul a KTE törökországi edzőtáborának a programja

Akárcsak a tavalyi évben, az idén is a törökországi Belekben edzőtáborozik januárban a Kecskeméti TE, de a közös felkészülést – egyéni feladatokat már december 27-től kezdve kiszabott Szabó István vezetőedző – már január legelején megkezdi a gárda.

Vincze Miklós

A KTE egy korábbi meccsen

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Bevált recepten nem fölösleges változtatni, alighanem így gondolkodhatott a labdarúgó NB I.-ben a 2023-as idényt a 8. helyen záró Kecskeméti TE szakmai stábja és vezetősége, amikor eldöntötték, hogy idén januárban hova utazzon a tavaszi idényre felkészítő, téli edzőtáborba a csapat. Tavaly a beleki közel két hetes munkát követően egy káprázatos tavaszi idénnyel a második helyre futott be a pályafutása legeredményesebb szezonját produkálva a Kecskeméti TE, nem volt tehát ok változtatni az edzőtábor helyszínén. Az edzőtábor keretében január 16-tól január 27-ig tartózkodik majd Törökországban a keret és a stáb. A felkészülési mérkőzések pontos programját illetően akadnak még kérdőjelek, de a tervek szerint összesen hat mérkőzést vív meg Szabó István csapata, többek közt olyan élvonalbeli csapatokkal, mint az osztrák Sturm Graz, a koszovói Drita, a lengyel Ruch Chorzow, a szlovák Zlate Moravce és a tavalyi találkozót követően már régi ismerősként üdvözölhető, cseh Teplice.

A közös munka egyébként egy meglehetősen rövid pihenőt követően már január 2-án elindul – tesztekkel és felmérésekkel –, majd napi két edzéssel kezdetét veszi a téli felkészülés. Január 6-án már felkészülési meccset játszik a csapat az NB II.-es BVSC Zugló otthonában. A második héten sem lesz kevésbé sűrű a program, akkor a szintén másodosztályú Csákvárt fogadják az edzőtáborba indulás előtt.

A törökországi edzőtáborból hazatérve egyébként már a tavaszi rajt vár a gárdára, hiszen a KTE február első hétvégéjén Mezőkövesden kezdi meg a bajnoki tavaszt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában