Kézilabda

2023.09.30. 20:46

Megszorongatta a Kecskemét a Veszprémet

A férfi NB I/B 5. fordulójában a Kecskemét a BFKA-Veszprém U21 vendége volt szombat este. Tóth Norbert csapata nagyon sokáig még a győzelemre is jó eséllyel pályázott, a hajrában azonban a fiatalos lendület a hazaiak sikerét hozta. 

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Nagyon nagy küzdelem vette kezdetét az első perctől kezdve, a két együttes gyakorlatilag felváltva vette be a kapukat. Kecskeméti oldalon Horváth Andor és Horváth Bálint volt különösen elemében, de a veszprémi fiatalok sem vallottak szégyent egy pillanatra sem. Nem volt meglepő, hogy a szünetben egyik csapat sem tudott előnnyel az öltözőbe vonulni (12–12). 

A második játékrészben sem változott a játék képe, a Kecskemét kezdett jobban, mely szűk húsz perccel a vége előtt két góllal is elment Tóth találatával, ami már nagy különbségnek számított a találkozón (17–19). A 48. percig tartotta jó pozícióját a vendég gárda, akkor azonban Balogh révén fordított a BFKA. Ez kellő lendületet adott a hajráho a hazaiaknak, akik innentől nem engedték ki kezükből az irányítást, öt perccel a vége előtt már hárommal is elhúztak a veszprémiek. A Kecskemét már nem is tudott felállni, a végeredmény 29–25 lett. 

Nincs könnyű helyzetben ezzel a hírös városi alakulat, mely egy győzelem mellett négy vereséget számlál. Az élcsapatok után azonban már egy közvetlen rivális ellen lehet elkezdeni a pontgyűjtést, péntek este 19 órakor az Ajka érkezik a Messzi István Sportcsarnokba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában