Szkander

2023.09.25. 14:24

Két érmet hozott el a világkupáról a fülöpszállási Kelemen László

Ismét a dobogó legfelső fokára állhatott fel a hétvégén a fülöpszállási Kelemen László. A súlyemelő, többszörös országos szkanderbajnok, világbajnoki ezüst, európa bajnoki aranyérmes szkander versenyző ezúttal a Budapesten megrendezett Judgement Day Világkupán bizonyított.

Gulyás Sándor

Kelemen László, szkander versenyző ezúttal a Budapesten megrendezett Judgement Day Világkupán bizonyított

Fotó: Magyar Szkander Szövetség

Kelemen László legutóbb a Moldvában megrendezett szkander Európa-bajnokságon a 90 kilogrammos súlycsoportban, ötven év felettiek között a (Grand Masters), balkezes kategóriában lett első, míg a jobbkezesben elhozta az ezüstérmet. A hétvégi nemzetközi versenyre a Fülöpszállási Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület öt tagjával együtt nevezett a sportember, ahol a Grand Masters kategóráiban méretette meg magát.

– A világkupán rendkívül népes volt a mezőny, több mint háromszázan álltak a szkanderasztalhoz. Magam az ötven év felettiek kategóriában versenyeztem. Meglepetésemre nagyon erős volt a mezőny. A svájci és a horvát versenyző gondoskodott róla, hogy ne legyen olyan könnyű a dolgom. A jobb kezes meccseim eléggé kemények, hosszúak és látványosak voltak. A balkezes küzdelmek azonban jobban mentek, ami az elért eredményen is jól látszik – mondta el hírportálunk érdeklődésére a fülöpszállási sportember.

Kelemen László a Judgement Day Világkupa Grand Masters kategóráiban a 90 kilogrammosok között jobbkezes kategóriában a harmadik helyen végzett, a balkezesben pedig elhozta az aranyérmet. A legközelebbi verseny két hét múlva a montenegrói Dobra Voda településen lesz, amin a Fülöpszállási Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület sportolói is részt szeretnének venni.

A Fülöpszállási Súlyemelő és Szabadidő Sportegyesület versenyzőinek eredményei: Petrovics Attila jobb kéz 8., bal kéz 8. hely. Vincze Márk, jobb kéz 9. bal kéz 26. hely. Bodrogi Gellért jobb kéz 6., bal kéz 7. hely. Torgyik Tamás bal kéz 9. Kállai Krisztofer jobb kéz 4., bal kéz 5. helyezés. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában