Sporthorgászat

2023.09.06. 10:36

Aranyérem: Bács-Kiskun rendőrei is erősítették a horgász válogatottakat

A múlt hétvégén Németországban megrendezett 34. Rendőr Horgász Európa-bajnokságon a hétfős magyar delegáció elhozta az aranyérmet. A csapattagok közül hárman készenléti rendőrök, ketten Jász-Nagykun-Szolnok vármegyeiek, van egy BRFK-s kolléga és egy Bács-Kiskun vármegyei rendőr is – számolt be a Készenléti Rendőrség.

Tapodi Kálmán

A magyar delegáció hozta el az aranyérmet

Forrás: police.hu

Az Elba folyó partján, a német Barby településen zajlott szeptember első két napján a 34. Rendőr Horgász Európa-bajnokság, melyen a magyar rendőrség a Magyar Nemzeti Rendőr Horgász Válogatottal, és egy regionális csapattal, a KHESZ Rendőr Horgász Csapattal képviseltette magát.

A versenyen hét nemzet (Anglia, Írország, Hollandia, Belgium, Lengyelország, Németország és Magyarország) 14 csapata mérte össze tudását, köztük 6 nemzeti válogatott és 8 regionális csapat. A szabályozatlan, gyors folyó számos kihívást tartogatott a leginkább tavi horgászathoz szokott versenyzőknek. Azonban a  magyar válogatottnak a 4 napos felkészülés során sikerült olyan megoldást találnia, amelynek köszönhetően a legnehezebb körülmények között is tudtak kapást elérni, és halat fogni. Ennek köszönhetően a siker sem maradt el.

Forrás: police.hu

– Már az első napi rakós botos forduló után 19 ponttal az első helyen zártak, de a német és az ír csapat a nyomukban volt. A második napon a gyűrűs botok kerültek elő, és szerencsére a hazai csapatnak itt sem sikerült a magyarokat behoznia. Így a válogatottnak a két nap során szerzett 52 ponttal – a tavalyi hazai rendezésű EB-n szerzett ezüstöt követően – sikerült megnyernie a versenyt. Így a héttagú csapat felállhatott a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A magyarok öröme felhőtlen volt, hisz a befektetett munka meghozta jutalmát – olvasható a police.hu oldalon.

Az egyéni kategóriát tekintve a tavalyi évhez hasonlóan ismét Tímár Károly szerepelt a legjobban a magyar csapatból, aki az előkelő 6. helyen végzett 7 ponttal. A regionális magyar csapat a 7. helyen zárta a megmérettetést.

A Magyar Nemzeti Rendőr Horgász Válogatott tagja volt Lakatos Attila alezredes, tartalékversenyző és segítő, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság „Hírös” Közterületi Támogató Alosztály tagja. A KHESZ Rendőr Horgász Csapatban szerepelt Ferenczi Gyula. főhadnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Bűnügyi Osztály főnyomozója.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában