Kosárlabda

2023.09.24. 18:09

A sikeres főpróba ezúttal elmaradt

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét utolsó felkészülési mérkőzését játszotta le szombaton, a Mercedes Sport Akadémián az SZTE Szedeákot fogadták Forray Gábor tanítványai. A főpróba nem sikerült, de Kecskeméten bíznak benne, hogy az előadás sikeres lesz. 

Nyitray András

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét egy korábbi mérkőzésen

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Lüktető iramban kezdődött a mérkőzés, a csapatok tulajdonképpen fej-fej mellett haladtak a pontszerzésben. A félidőt Karahodzsics ziccere zárta le, ezzel 42–38-ra vezetett a Kecskemét. Pontosabb dobásokkal folytatta fordulás után a meccset a Szeged, Forray Gábornak időt is kellett kérnie, mert a vendégek alaposan elhúztak, de a negyed végén így is 19 pont volt az előnye az ellenfélnek. Bár a Kecskemét próbált felzárkózni, ez már nem sikerült, a főpróbát így 73–88-ra elveszítette a csapat. 

– A harmadik negyedben sajnos rosszul védekeztünk, de elsősorban rosszul támadtunk, ritmustalanul. A Szeged sok könnyű kosarat tudott szerezni tranzíciókból, és ott gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A záró felvonásban kapaszkodtunk, de a lényegi kérdések már eldőltek. Gratulálok a Szedeáknak. Nekünk ez a mérkőzés nem sikerült. Sajnálom, de azt szokták mondani, ha nem jó a főpróba, akkor az előadáson siker lesz. Mindent megteszünk, hogy jövő héten a Sopron ellen sikerrel vegyünk rajtot a bajnokságban. Köszönöm, hogy sokan kijöttek ma. Bízom benne, hogy pénteken is ott lesznek mellettünk szurkolóink minél nagyobb számban – értékelt Forray Gábor, a KTE vezetőedzője. 

A Kecskemét pénteken a Messzi István Sportcsarnokban kezdi a szezont, ellenfelük a Sopron lesz majd 18 órás kezdéssel az alapszakasz nyitányán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában