Labdarúgás

2023.08.25. 07:00

Karakánul rajtolt a megújult Kunbaja

Remekül kezdte a vármegyei első osztályban az idényt a Kunbaja, hiszen az első két mérkőzését megnyerte. A nyáron történtek jócskán változások a keretben és lett egy változás a kispadon is, ezekről Varga Zoltán, a klub technikai vezetője számolt be.

Vincze Miklós

A Kunbaja 2023/23-es őszi kerete az első hazai győzelem után

Fotó: Varga Dorottya

– Valóban voltak változások a felnőtt keretben, az első két meccsünk kezdő összeállítása alapján soknak tűnhet, de valójában egyáltalán nem szokatlanul sok – reagált arra a felvetésre, hogy jelentősen átalakult a keretük. – Nálunk eleve nem szokott bő lenni a keret, akárcsak tavaly, az idén is tizenhat fős kerettel vágtunk neki a bajnokságnak. Ráadásul ebből a tizenhatból kettő ugyebár kapus. A tavalyi csapatból hatan távoztak, hatan érkeztek. Hogy kik érkeztek, abba elsősorban Nikola Masalusicnak volt beleszólása, ő lett ugyanis a szakvezető, miután Darko Veselinov a nyáron távozott tőlünk. Darko az eddigi pályafutása során mindig az utánpótlásban dolgozott, a tavalyi évben a Kunbaja volt neki a karrierje első felnőtt csapata, így aztán miután felfigyeltek a munkájára, és kapott egy felkérést a szerb harmadosztályba, a velünk való egyeztetés után nagy örömmel elvállalta. Mi tökéletesen megértettük a döntését, csak annyit kértünk tőle, hogy lehetőleg ajánljon maga helyett egy megfelelő utódot. Ő ezt meg is tette, tehát ő javasolta nekünk Masalusic Nikolát. Tőle pedig azt kértük, hogy a hat távozót igyekezzen hasonló képességű, de mindenképpen fiatalabb játékosokkal pótolni. A távozó játékosok közt voltak harmincöt, harminchat évesek is, és mi szerettünk volna egy futósabb, mozgékonyabb, dinamikusabb gárdát. 

Ez meg is történt. Ennek köszönhetően a Kunbaja átlagéletkora az idei évre megfiatalodott. 

Továbbra is délvidéki játékosok erősítik ugyanakkor a Kunbaját, mindannyian Szabadka környékiek. 

És meglehetősen jól kezdték a bajnokságot, hiszen az első két mérkőzésüket megnyerték. – Annak nagyon örülünk, hogy ilyen jól sikerült a kezdés, elbízni ugyanakkor senki nem bízta el magát. A bajnoki rajton ráadásul idegenben, Tiszakécskén sikerült mérkőzést nyernünk. A Tiszakécske egy remek csapat, a győzelemhez viszont szerencse is kell. Azon a találkozón nekünk annyiban szerencsénk volt, hogy a legideálisabb lélektani pillanatokban szereztük a góljainkat, az első és a második félidő elején is betaláltunk. A szerencséért persze tettek a srácok is becsülettel. Elbizakodottságról ugyanakkor szó nincs, a hétvégén a Kalocsát fogadjuk, és a játékosok a 2. fordulót követően mindjárt meg is állapították, hogy a Kalocsa a Tiszakécskét 4–1 arányban győzte le, tehát nyilván komoly erőt képvisel, és ebből kitetszik, hogy az még csak véletlenül sem fenyeget, hogy bárki is elbízná magát. Megfiatalodott a csapat, és ennek megfelelően meg is változott, véleményünk szerint előnyére. Sokkal lelkesebb, összetartóbb ez a társaság a tavalyinál, képesek egymásért küzdeni a játékosok, nagyon jó tehát a keret összetétele és hangulata is. Ami a játékosok nemzetiségét illeti, továbbra is szerbek alkotják a csapatot, de a jelenlegi keretnek közel a háromnegyede beszél folyékonyan magyarul. Ez a mi dolgunkat is megkönnyíti, hiszen korábban volt olyan keret, amelyben meglehetősen kevesen voltak, akik magyarul is beszéltek. Meccsek közben egyébként maradnak a szerbnél, azok is, akik tudnak magyarul, hiszen taktikailag azért nem egy hátrány, hogy az ellenfél nem érti, mit céloz a csapat kommunikációja. 

Varga Zoltán ugyanakkor elmondta, hogy a jelenlegi keret egészséges értelemben hozta magával a szerb mentalitást, tehát abban az értelemben klasszikusan délvidéki, hogy küzd a végsőkig a sikerért. 

Változások a Kunbaja keretében:

Az együttestől a nyáron távozott Boján Durdevac, Sicar Dragan, Radulovic Ratko, Panic Miodrag, Sotra Igor, Luka Zigic. Érkezett Luka Glisic, Ikotic Ádám, Ognjen Susnjar, Filip Damjanovic, Bobán Antal, Nebojsa Vujkovic. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában