Birkózás

2023.06.12. 09:42

Müller Petra is ott van a válogatottban

Hétfőn elrajtolt a tiranai U17-es Európa-bajnokság, ahol a magyar válogatott 25 fős kerettel szállt harcba a minél több, illetve minél fényesebben csillogó érmekért. A nemzeti csapatban ott van a Soltvadkerti TE tehetsége, Müller Petra is, aki szerdán kezdheti meg a küzdelmeket a tornán. 

Nyitray András

Müller Petra (a kép jobb oldalán) válogatott lett

Fotó: STE

A magyar válogatott kerete meglehetősen fiatalnak számít, több súlycsoportban ezért nem is indul egyelőre magyar versenyző, így nehéz megjósolni, milyen eredményt érhet el a küldöttség Albániában. A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) szakmai igazgatója, Bácsi Péter a kontinenstorna előtt úgy fogalmazott, három-hat érem várható reálisan el, ezek között egy-két aranyra is lehet esélye a fiataloknak szerencsés esetben. Érdekesség, hogy az orosz-ukrán háború kitörése óta ez az első olyan világverseny, amelyen indulhatnak az orosz és fehérorosz sportolók is, így meglehetősen erős riválisokra számíthatnak a magyar versenyzők is, ráadásul nehéz megjósolni az esélyeket is. 

A lányoknál teljes sorcsere történt, a tavalyi U17-es csapattól átvették a stafétabotot a fiatalabbak, akik tavaly fantasztikus eredményeket értek el a zágrábi U15-ös Európa-bajnokságon. Bács-Kiskun vármegyét egy versenyző képviseli itt nemzeti színekben, méghozzá Müller Petra, a Soltvadkerti TE tehetséges birkózója, aki a női 73 kilogrammos mezőnyben áll rajthoz. A női program Müllert érintő szakaszát szerdán és csütörtökön bonyolítják le a tiranai eseményen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában