Kiskunhalas

2024.05.21. 19:30

A szer, ami megváltoztat – folytatódott a rendőrség drogprevenciós kampánya

A Bács-Kiskun vármegyei és a kiskunhalasi rendőrök a kiskunhalasi filmszínházban tartott előadásokon hívták fel az általános iskolás felső tagozatos tanulók és középiskolás diákok figyelmét a droghasználat veszélyeire és következményeire.

Pozsgai Ákos

Egy tanulmány szerint a drog már jelen van a 10–12 éves gyermekek életében is. Éppen ezért készült el a rendőrség drogprevenciós előadássorozata. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya a Bűnmegelőzési Osztállyal 2019-ben egy merőben új drogprevenciós prezentációt készített, amely három pillérre épül: szülők, pedagógusok, fiatalok. Ezzel a kampánnyal interaktív módon és közismert emberek segítségével szólítják meg a szülőket, pedagógusokat és a fiatalokat.

drog, prevenció, következmény
A droghasználat veszélyeire és következményeire hívták fel a figyelmet
Fotó: Pozsgai Ákos

A Bács-Kiskun vármegyei és a kiskunhalasi rendőrök a kiskunhalasi filmszínházban tartott előadásokon hívták fel az általános iskolás felső tagozatos tanuló és középiskolás diákok figyelmét a droghasználat veszélyeire és következményeire. Vándor Tamás, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője nyitotta meg az előadást, hangsúlyozva, hogy a különböző tudatmódosító szerek fogyasztása komoly hatással lehet az emberre.

– A szer alatt értjük a kábítószereket, az új pszichoaktív anyagokat, de a szerek közé lehet sorolni olyan legális szereket is, mint például a különböző nyugtatók, amelyek alkalmasak arra, hogy függőséget okozzanak – hangsúlyozta az rendőr alezredes, kiemelve, hogy a függőség következtében az ember hozzászokik ezekhez a szerekhez, hajlamos lesz mindent alárendelni annak érdekében, hogy hozzájusson ezekhez az anyagokhoz, ez súlyos hatással lehet a személyiségére.

drog, prevenció, következmény
Vándor Tamás, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője
Fotó: Pozsgai Ákos

Az előadáson több filmet is levetítettek a fiataloknak és két olyan rendőr is mesélt az alkohol és a kábítószerek káros hatásairól, akik közül egy rendőri intézkedés során egyiküket többször megszúrtak egy késsel, miután a társa csak több lövéssel tudta földre vinni az elkövetőt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában