Szkander

2023.06.21. 08:40

Balogh István Európa bajnokként tért haza Moldáviából

A Kisinyovban megrendezett szkander Európa-bajnokságon 31 ország 900 versenyzője indult, a magyar csapat 7 érmet szerzett a masters kategóriában, összetettben bronzérmes lett a magyar csapat.

Márton Anna

Balogh István

Fotó: Beküldött fotó

Balogh István a 100 kilogramm senior grand masters kategóriában jobb kézzel arany, ballal ezüst érmet szerzett.

− Nagyon örülök az eredménynek, pedig a létszámhoz képest mi kis csapattal álltunk ki a masters kategóriában. Balla Csaba polgármesternek köszönhetem, hogy elmehettem Moldáviába. Ami a versenyt illeti, őszintén megmondom, most én jöttem ki erősebbnek, legalábbis a jobb kezemmel. Cseh és olasz ellenfeleim voltak. Ebben a korban már nem nagyon vitorlázik az ember, 60 év felett már kevesebben edzenek − mondta Balogh István. 

Hozzátette, szerinte a legfontosabb, hogy ne hagyjuk el magunkat, mindegy hány évesek vagyunk. Ő ugyanis rendszeresen edz, fut, ennek köszönhető a kitűnő formája. − A mozgás a titok. Nagy öröm, hogy a településen már utolsó fázisában van egy fitneszterem kialakítása, ahol a jövőben edzhetünk. Nyár közepén már elkezdődhet az edzés a teremben, ahova természetesen várunk mindenkit, aki tenni akar a jó fizikai állapotáért − mondta lapunknak Balogh István Európa bajnok. Azt is elárulta, hogy szívesen venne részt több országos szkanderversenyen, de a kategóriájában, 60 felett már csak kevés versenyző van

Balogh István jobb kézzel arany, ballal ezüst érmet szerzett
Fotó: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában