Labdarúgás

2023.05.29. 15:11

Új rekordot állított fel újoncként a Kecskeméti TE

A Kisvárda elleni 1-0-os sikerrel a KTE bebiztosította második helyét az OTP Bank Liga 2022/2023-as idényében. A lila-fehérek 112 éves történetük legjobb szereplését produkálták, de újonc együttes sem szerepelt még ilyen jól.

Nyitray András

Újonc így még nem szerepelt

Fotó: Bús Csaba

Az már a záró kör előtt biztos volt, hogy dobogón végez a Kecskemét, de az ezüstérem megszerzése még kérdéses volt. Korábban kétszer is ötödik lett a KTE az élvonalban (2009, 2012), másodjára éppen Szabó István vezetésével, amit a mostani ezüsttel sikerült túlszárnyalni, egyben kiharcolni az Európa-konferencialiga indulást.

Az ezüstérem a magyar bajnokság történetében is új rekord, hiszen újonc együttes még sosem zárt a második helyen. A hivatalos bajnokságokat tekintve csupán négy csapatnak sikerült korábban a dobogóra állnia: 1902-ben a 33 FC, 1903-ban az MTK, 1910-ben a Nemzeti SC, majd nagyon hosszú szünet után legutóbb a Haladás is bronzérmes lett 2009-ben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában