Rögbi

2023.05.06. 16:05

Az ezüstéremért harcol a hírös városi rögbis U18

A Kecskeméti ARC-KESI rögbizői szempontjából fontos fordulót – egyébként a bajnoki sorozat zárófordulóját – rendezik meg Kecskeméten, a Nemzeti Utánpótlás Rögbi Bajnokságban most vasárnap.

Vincze Miklós

A bajnoki sorozat zárófordulóját rendezik meg Kecskeméten

Forrás: Kecskeméti ARC-KESI Facebook-oldala

Fotó: Gerencséri Tibor

Záró fordulójához érkezik vasárnap a Nemzeti Utánpótlás Rögbi Bajnokság, amelyen két korosztályban 8 csapat és közel 100 játékos lép majd pályára. A KARC-KESI fiú U18 csapata még harcban áll az ezüstéremért, miután az elmúlt két fordulóban mindkétszer döntőt játszott a már biztosan bajnok Honfoglalók ellenében. Ezúttal a hazai pálya is adhat egy kis plusz löketet a hírös városiaknak, hiszen a Széktói Stadion Atlétika és Rugby Centrumában kerül sor az eseményre. A pontvadászat torna rendszerben zajlik, a végső sorrendet pedig a nyolc forduló alatt elért helyezések alapján határozzák meg. 

A kék-fehér fiúk ebben az összeállításban utoljára lépnek hivatalos mérkőzésen pályára, mivel Asztalos és Gerencséri kiöregednek a korosztályból, Jux pedig a jövőben külföldön folytatja majd tanulmányait, a csapat többi tagja, kiegészülve az U16-ból feljátszókkal ha sikerül őket együtt tartani az őszi szezontól is meghatározó erőt képviselhet majd. Az izgalmak, ha nem is a bajnok kilétét, annál inkább az ezüstérem sorsát illetően csúcsosodtak ki az utolsó fordulóra, a versenyfutásban a KARC és az Esztergomi Vitézek fiataljai vesznek részt és bár a zászló egyelőre az utóbbiaknak áll, egy esetleges tornagyőzelemmel a KARC elhappolhatja a második helyet riválisa elől. 

– Ehhez bravúrokra lesz szükség, de a srácok rendkívül elszántak és minden tőlük telhetőt meg fognak tenni, hogy hazai pályán maradandót alkossanak a vasárnap 10 órától kezdődő tornán – jelentette ki Túri Pál, a Kecskeméti Atlétikai és Rugby Club elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában