Rögbi

2023.04.22. 11:57

Bőséges rögbi-kínálattal szolgál a hétvégén Kecskemét

Az április 22-23-i hétvégén ismét Kecskemét lesz a honi rögbi központja, ugyanis két nap alatt, két helyszínen, három eseményen, három korcsoportban közel kétszáz játékos lép majd pályára.

Vincze Miklós

Két helyszínen közel kétszáz játékos lép majd pályára

Fotó: Gerencséri Tibor

A sort a KARC felnőtt csapatának bajnoki mérkőzése nyitja. A mérkőzésen a jelenleg sereghajtó, de tavasszal a Bulldogok idegenbeli legyőzésével már bravúrt is bemutató hírös városiak a listavezető és címvédésre készülő Szegedi Gorillák gárdáját fogadják. A kecskemétiek szekere igencsak döcögött a 2022/23-as idény során, ráadásul példátlan sérüléshullám is tizedelte a keretet, de a hátralévő két fordulóban feltett céljuk, hogy köszörüljenek valamicskét a csorbán és legalább a bajnoki hajrára újra maradandót alkossanak. 

Bár korántsem ígérkezik könnyűnek a már alapszakasz győztes és magát a bajnoki döntőben biztosan tudó Tisza-partiak elleni derbi. Bizakodásra adhat ugyanakkor okot, hogy a már említett egy tavaszi győzelem mellett további két mérkőzést is csupán az utolsó percekben veszített el – nem kis balszerencsével – a kecskeméti csapat, az Esztergom ellen hat, a Száműzöttek ellen pedig mindössze három perc hiányzott a kék-fehérek üdvösségéhez. A mérkőzés azonban mint mindig, akkor is nyolcvan percig tartott, és ezúttal is nyolcvan percig tart majd, és annyit garantálhatnak a kecskeméti rögbisek a szurkolóiknak, hogy küzdelemben nem lesz hiány a pályán.

A szombati bajnoki még csak a kecskeméti rögbis hétvége első felvonása. Vasárnap átköltözik a rögbi a Neumann János Egyetem Izsáki úti sportpályájára, hiszen az intézmény sportközpontjának vezetője, Járdi Ádám kezdeményezésére öt év után sikerült újraéleszteni a Magyar Egyetemi, Főiskolai Bajnokság (MEFOB) döntőjét, melyre az ország négy egyeteméről (Debrecen, Szeged, Pécs, Kecskemét) érkeznek csapatok, hogy megvívjanak a bajnoki címért. A szervezésben a Kecskeméti ARC és a Magyar Rögbi Szövetség is kiveszi a részét, sőt, az egyetemi eseménnyel egy időben és helyszínen kerül megrendezésre a Női felnőtt és utánpótlás 7s bajnokság 6. fordulója is. Így a nap során délelőtt tíz órától összesen huszonhat mérkőzésen tizenöt csapat lép pályára. A kecskeméti színeket a fiúknál a már említett Neumann-os egyetemi gárda, a női mezőnyben pedig a mindössze első szezonját taposó és néhány hete már első győzelmét is jegyző KARC-KESI U16-os lányaink képviselik majd.

Szombat 14.00 óra

Rögbi NBI 9. forduló

Kecskeméti ARC – Szegedi Gorillák RK

Széktói Stadion, Atlétika és Rugby Centrum

Vasárnap 10.00 órától

MEFOB Rögbi 7s Bajnoki Döntő és Magyar Bajnokság női 7s, Torna

Neumann János Egyetem sportpályája

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában