Horgászat

2022.12.17. 15:40

Aranyéremmel tértek haza a Dél-afrikai világbajnokságról Döme Gáborék

Döme Gábor, kiskunhalasi világbajnok sporthorgász is részt vett a decemberi a a Dél-afrikai Köztársaságban megrendezett II. Free Style Method Feeder Horgász Világbajnokságon. A halasi horgász és csapata első helyezést értek el a versenyen.

baon.hu

A magyar csapat aranyéremmel tért haza a II. Free Style Method Feeder Horgász Világbajnokságról

Forrás: Magyar Országos Horgász Szövetség Facebook-oldala

Idén a Dél-Afrikai Köztársaságban, Mokopane mellett, a Nyl Biodiversity Dam vízterületen rendezték meg a II. Free Style Method Feeder Horgász Világbajnokságot, amely december 4-én, vasárnap ért véget. Ezt a versenyt tavaly szeptemberben szervezték meg először, amely ráadásul hazai rendezésű szakági világbajnokságon, Maconkán a történelmi bajnoki címet megszerző magyar csapat – soraiban az akkori egyéni világbajnok és egyéni ezüstérmes versenyzőkkel – csomagjai mellett az esélyesség terhével érkezett meg a télből a nyárba – derül ki a Magyar Országos Horgász Szövetség közleményéből. 

Mint megtudtuk a magyar csapat mindkét versenynapon az élen tudott végezni és végül 18 ponttal megvédte a világbajnoki címét a 28 pontos német és 33 pontos cseh válogatott előtt. 

Az egyéni versenyben is sikeresek voltak horgászaink, hiszen Bakó Péter – a tavalyi világbajnokság egyéni aranyérmese – hibátlan horgászattal, a lehetséges legkisebb pontszámmal, két ponttal megszerezte az újabb egyéni világbajnoki címet is. A dobogón még egy magyar versenyző állhatott: Szabó Bence a tavalyi évhez hasonlóan szintén 3 pontot szerezve újból egyéni ezüstérmet szerzett – taglalja a közlemény.

A nemzeti válogatott tagjai: Polyák Csaba kapitány, Döme Gábor másodkapitány, Sipos Gáborcsapatvezető; Bakó Péter, Bodzsár Norbert, Kiss Péter, Novák János, Szabó Bence versenyzők; Balog Áron, Raffer Kristóf, Sisa József, Ujszászi Dániel, Takács Péter és Vincze Márk segítők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában