Röplabda

2022.11.13. 20:45

Kitűnő derbin győzte le a MAFC-ot a Kecskeméti RC – galériával

A férfi röplabda Extraliga 7. fordulójában a Kecskeméti RC a MAFC-ot fogadta vasárnap este, és kitűnő mérkőzésen újabb győzelmet ünnepelhetett.

Nyitray András

Fotó: Bús Csaba

Az első szettet a vendégek kezdték jobban, mert bár a Kecskemét 3-2-re vezetett az elején, a vendégek pillanatok alatt 3–6-re módosították az állást Dimitrov és Topuzliev remeklésének hála. A KRC jól küzdött, és 10–11-re is visszakapaszkodott, innentől pedig folyamatosan igen szoros volt az állás. A MAFC-nál remekeltek a korábban Kecskeméten szereplő játékosok is, így Krupánszki és Gacs, a hazaiak pedig szokás szerint Argilagos ponterős játékára építettek. A hajrában jöttek az időkérések is, Nagy József 21–23-nál látta erre elérkezettnek a pillanatot. A MAFC már nem remegett meg, Dimitrov vezetésével behúzta az első játszmát (21–25).

A második szett ott folytatódott, ahol az első befejeződött: az első pontokat a MAFC szerezte, de a kubai trió remeklésének köszönhetően gyorsan felzárkózott a KRC, Argilagos azonnal begyújtotta a jobbjában lévő rakétákat (4–3). A MAFC légiósai sem teljesítettek rosszul, Gomez pimasz pontot tett hozzá, de Dimitrov is nagy elánnal játszott, így egymás sarkát taposták a csapatok. Keen másolta Gomez pimasz megoldását, ezt követően azonban rosszul nyitott, ahogy ezt követően a vendégek is, így továbbra is döntetlen környékén billegett az eredmény (9–10). A MAFC sáncai ezek után kőkemények voltak, így némi lépéselőnybe kerültek a vendégek. Meglepően sok volt viszont a rossz nyitás részükről, könnyű pontokat is adtak a KRC-nek, így nem lett nagyobb a különbség (12–14). Fundora is kezdte elkapni a fonalat, így a KRC fordítani tudott (16–15), ezután Nagy Péter rögtön időt kért. Boldizsár első pontja után kitűnően sáncolt, a Kecskemét egyértelműen elkapta a fonalat a végére, így jöhetett még egy időkérés (19–16). Ez sem segített már, a hazaiak végül 25–21-re nyertek és egyenlítettek.

Két szett után ugyanannyi pontot szereztek a csapatok, nem meglepő módon a folytatásban is szorosan alakult a találkozó, pici előnyt a vendégek tudtak szerezni az elején (4–6). Nem nagyon akarták azonban ezt kiengedni a kezükből, így Dimitrov kicentizett lökete után időt kért Nagy József (5–8). Nem akart összeállni a KRC játéka, a MAFC megérezte, hogy ebben a szettben újra előnybe kerülhet, szinte minden be is jött a fővárosiaknak (7–13). Nagy József forgatta is csapatát innentől, pályára küldve a fiatalokat is, ekkor már inkább csak az volt a kérdés, hogy milyen különbséggel bizonyul majd jobbnak a MAFC, mely végül csak 15 pontot engedett vendéglátójának, így 2–1-es előnybe kerülve.

Jobban kezdte a negyedik partit is a MAFC, de alapvetően fej fej mellett haladtak a csapatok (5–5). Fundora volt nagyon aktív a hazai oldalon, de Baserio és Argilagos is igyekezett vállára venni a csapatot, így 8–6-nál jött a vendég időkérés. Ez jót is tett a fővárosiknak, Dimitrov révén zárkóztak, majd egy vitatott ponttal egyenlítettek is (9–9). Nem esett azonban kétségbe a KRC, Fundora továbbra is kitűnően játszott, így a Kecskemét stabil vezetést szerzett, 15–11-nél Nagy Péter újra magához hívta játékosait. Nem lehetett ekkor kizökkenteni azonban a hazaiakat, hatalmas lelkesedéssel önbizalommal gyártották a pontokat (19–15). A MAFC kapaszkodott, nem akarta kiengedni a kezéből a lezárás lehetőségét, Nagy József érezte is, hogy kelleni fog egy eligazítás, de mivel az első nem segített, gyorsan jött a második is (20–19). Őrült hajrá alakult ki, az első meccslabda aztán a Kecskemét előtt adódott, és ezt Fundora kegyetlenül ki is használta, így jöhetett a mindent eldöntő játszma (25–23).

Az első pontokat a KRC szerezte, Keen kitűnő nyitása után már kettővel vezettek a hazaiak, így rögtön jött az időkérés is. Tartotta előnyét Argilagos és Fundora vezetésével ezután is a Kecskemét, sőt, elkezdett nőni a különbség, így 8–4-nél fordultak a csapatok. A MAFC felére csökkentette a különbséget, így Nagy József is időt kért 8–6-nál. Nagyon akartak a hazaiak, és nem is engedték közelebb a MAFC-ot, 11–8-nál megint időt kértek a vendégek, de ez már nem segített, a Kecskemét nagy szívvel játszva ötödik meccsét nyerte meg zsinórban a bajnokságban.

Kecskeméti RC–MAFC-BME 3:2 (21, –21, 15, –23, –10)

Kecskemét, 210 néző. Vezette: Jámbor Tamás, Adler László

KRC: Boldizsár 4, Baserio 6, ARGILAGOS 30, FUNDORA 18, Keen 3, Farkas P. 10. Csere: Kiss B., Török S., Bogdán B., Gebhardt Á. (liberó), Varga P. Vezetőedző: Nagy József

MAFC: Eke P., GOMEZ, Gacs, Krupánszki, DIMITROV, Topuzliev. Csere: Kunert, Pápai (liberó). Vezetőedző: Nagy Péter

Nagy József: – A MAFC nagyon jól felkészült belőlünk, így a játékunk némileg leszűkült ebből kifolyólag, de a végén mégis mi jöttünk ki győztesen ebből a párharcból. Óriási hullámvölgyek jellemezték a meccset, fordulópont volt számunkra, hogy feljavultunk nyitásban, támadásban, emellett több labdát is kivédekeztünk, ami felspannolta a játékosokat.

Nagy Péter: – Jobban örültem volna, ha az ötödik szettet jobban irányítjuk és kevesebbet hibázunk. Arra hívtam fel a csapatom figyelmét, hogy gondoljanak a második szettre, amikor sokkal agilisabban játszott a Kecskemét, ezt is kaptuk. Amint belejöttek a játékukba, azt már nehéz volt iránytani az ötödik szettben. Az elején nagyon jól működött a nyitásunk, de utána sokat kockáztattunk, amiből rengeteg hibánk volt. Emellett blokk védekezésünk sem volt megfelelő, rengeteg könnyű labda esett le mezőnyben is, ami ezen a szinten megengedhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában