Labdarúgás NB I.

2022.11.12. 20:16

Dobogón töltheti a telet a KTE

Az OTP Bank Liga idei utolsó, 16. fordulójában a Kecskeméti TE a Zalaegerszegi TE vendége volt szombaton. A kiegyenlített csata végül nem hozott gólt, így a KTE dobogón tölti a telet.

baon.hu

Döntetlent játszottak a kecskemétiek a Zalaegerszeg ellen.

Fotó: Nyitray András

Tapogatózó játékkal indult a mérkőzés, jobbára a mezőnyben zajlott kiegyenlített küzdelem a csapatok között. Az első lövést Ikoba neve mellé jegyezhettük fel, miután Gergényi blokkról levágódó próbálkozását lőtte alaposan fölé kapásból éles szögből. A 12. percben jól bontotta meg a ZTE a vendég védelmet, az akció végén Szalay kapott labdát a tizenhatos előterében, akit Zeke fellökött, de góllal fejezte be az akciót a ZTE. A játékvezető azonban már korábban a sípjába fújt, így szabadrúgás lett az esetből, amit Tajti a sorfalba lőtt. A folytatásban sem változott a játék képe, Ikoba egy alkalommal ugyan megpróbált kilépni, de nagyon hosszan akarta eltolni a labdát Varga mellett, így kisodródott. Az első kecskeméti lövést Szalai eresztette el távolról a 36. percben, de ezt Demjén megfogta. 

A félidő utolsó percében a meccs legnagyobb helyzete alakult ki, egy beadás után Kálnoki Kis fejelt néhány méterről, de Varga bravúrral fölé tolta a labdát.

Szünetben mindkét oldalon voltak cserék, majd a frissen beálló Safronovot azonnal le kellett vinni, miután egy fejpárbaj után rosszul érkezett a bokájára. A ZTE ezzel együtt a második félidőben folyamatosan domináns játékot mutatott, fölényben futballozott, ami ugyanakkor igazán nagy helyzettel nem párosult. Ikoba próbálkozott fejjel, majd távoli lövéssel is, de a kaput nem találta el, ahogy nem sokkal később Szendrei sem. A másik oldalon Banó-Szabó volt a legaktívabb, távoli lövését Demjén fogta. A 70. percben hatalmas meccslabda adódott előtte, egyedül léphetett ki, de pont Demjén kezébe emelte a ziccert. 

Az utolsó húsz percben tovább nyomtak a hazaik, Meschak előbb 16 méterről, ballal teker a jobb felső fölé, majd a hajrában jól cselezte magát újabb lehetőségig, de Varga ezúttal is a helyén volt. Gól nem született, így biztossá vált, hogy a KTE dobogón tölti a telet.

Julian Jenner, a ZTE asszisztens edzője: – Úgy érzem, hogyha ma valaki három pontot érdemelt volna, az a ZTE, amiatt, ahogyan játszottunk. Szerettünk volna jól zárni az esztendőt, egy jól szervezett védelem ellen. Támadólag is cseréltünk, ezzel is próbáltunk változást hozni, egy kicsi szerencse azonban hiányzott. Kicsit csalódottak vagyunk, hiszen végig domináltunk és a Kecskemétnek egy igazán nagy helyzete volt csak. Viszont az, hogy végig tudunk dominálni egy meccset, az nagy lépés a klub életében, és ez azt mutatja, hogy tovább fejlődhetünk.

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Az egész mérkőzés kapcsán azt tudom elmondani, hogy a ZTE ránk tudta erőltetni az akaratát, nyomás alatt tartottak minket. Az első félidőben még tudtunk ebből támadásokat vezetni, a másodikban már kevésbe, csak Banó-Szabó nagy helyzetét tudom kiemelni. Összességében frissebb, gyorsabb és kombinatívabb volt a ZTE, nekünk mélyen kellett így védekezni, amire készültünk is, hiszen tudtuk, hogy hazai pályán nagyon erős ellenfelünk, a meccs előtt is elmondtam, hogy nagyon tetszik a filozófiájuk. Csak gratulálni tudok ugyanakkor csapatomnak, mert egy héten belül ez volt a második idegenbeli meccsünk, a döntetlen számunkra nem rossz eredmény. A védekezésünk jól működött, a ZTE-nek nem volt igazán nagy helyzete, így igazságosnak érzem a döntetlent.

Zalaegerszegi TE – Kecskeméti TE 0-0 (0-0)

Zalaegerszeg, 2366 néző. Vezette: Bognár Tamás (Szalai Balázs, Horváth Zoltán)

ZTE: Demjén – Huszti, Kálnoki Kis (Safronov 46., Csóka 53.), Mocsi, Bedi – Sankovic, Szendrei – Szalay (Manzinga 46.), Tajti, Gergényi (Meschak 20.) – Ikoba. Asszisztens edző: Julian Jenner

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Rjaskó, Belényesi, Zeke (Grünvald 46.) – Szuhodovszki (Katona B. 58.), Vágó L., Szalai G., Banó-Szabó – Tóth B. (Szabó L. 67.) Vezetőedző: Szabó István

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában