Labdarúgás

2022.10.15. 10:10

Sportszerűségből csillagos ötösre vizsgázott a kereki Polgár Panka

Rangadót vívott a Bugac és a Kerekegyháza a leány U15-ös labdarúgó bajnokságban. A szoros mérkőzés vendég győzelemmel végződött, de nem csak erről maradt emlékezetes, hanem arról is, amilyen körülmények között a kerekegyházi csapatkapitány, Polgár Panka elmulasztotta, hogy mesterhármast szerezzen.

Vincze Miklós

Polgár Panka középen.

Forrás: Beküldött fotó

Négy forduló után mind a Bugac KSE, mind a Kerekegyházi SE csapata százszázalékos volt a Leány U15-os bajnokságban, és az 5. fordulóban Bugacon találkoztak. Bónus Fanni révén a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd a félidő derekán Zsoldos Zsófi két góljával megfordította az állást a Kerekegyháza. A második játékrészben Polgár Panka is betalált kétszer, 1–4-re módosítva az állást. A mérkőzés azonban nem csak a végig küzdelmes voltáról marad emlékezetes, hanem arról is, ahogyan a kerekegyházi Polgár Panka elmulasztotta megszerezni a harmadik gólját.  

Polgár Panka a középső sor jobb szélén, a csapatkapitányi szalaggal a karján.
Fotós: Beküldött fotó

Lovas Tamás, a bugaciak edzője így számolt be az esetről: – A 65.percben két játékosunk is támadta a levegőből lefelé hulló labdát, és megfelelő kommunikáció hiányában összeszaladtak, aminek következtében mind a ketten a földre kerültek. A labda így a vendégek elsőszámú gólfelelőse, a nem sokkal korábban már két gólt szerző Polgár Panka elé került, aki egy az egyben vezethette így kapusunkra a labdát. Mielőtt azonban a kapuba passzolt volna, az utolsó pillanatban azonban úgy döntött, hogy nem váltja gólra ezt az ajándék labdát, inkább kipasszolja az oldalvonalon kívülre – írta le az esetet. – Úgy gondolom, hogy minden játékos, minden csapat példát vehet róla az amatőr futballistáktól egészen a profikig, ugyanis ez nem csak sportszerűség volt, hanem annál több, amit úgy hívnak emberség – fejtette ki a véleményét Lovas Tamás, amit vitatni aligha lehet.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában