Labdarúgás/Összefoglaló

2022.10.10. 17:00

Négy ponttal meglépett az élen a Kiskunfélegyháza

A hétvégén a 7. fordulót rendezték meg a megyei bajnokságban. A vasárnapi játéknapon a megyei első osztályban három, a megye kettő Déli csoportjában három, az Északi csoportban pedig két mérkőzést vívtak meg vasárnap. A megyei első osztályban Akasztón és Kalocsán döntetlen született, a Jánoshalma otthon tartotta a Lajosmizse vendéglátójaként a pontokat. A megye kettő Északi csoportjában bravúros győzelmet aratott Nyárlőrincen a Csólyospálos.

Vincze Miklós

Felvételünk a Jánoshalma–Lajosmizse mérkőzésen készült

Fotó: Pozsgai Ákos

Megyei I. osztály

Akasztó FC–Kecel FC 1–1 (0–1)

Akasztó 250 néző, vezette: Minda Róbert (Tasnádi Dávid Miklós, Péter-Szabó Ottó).

Akasztó: Németh Zs. – Molnár, Kerekes, Szabó Zs., Juhász (Boldizsár 70.), Németh T., Vincze (Szrenkó A. 78.), Palla, Szabó Sz. (Kapus 63.), Dobosi, Márki. Edző: Szrenkó István

Kecel: Gerner – Gyenizse (Döbrentei 56.), Bányai, Gavula, Doszpod, Sendula, Patai, Torma, Brindza, Csáki, Herczeg. Technikai vezető: Pandur László

Gól: Németh T. a 47., illetve Sendula a 9. percben.

Sárga lap: Németh T. 84., Kerekes 86., Palla 91. illetve Bányai 56., Csáki 69., Gavula 91., Patai 91. perc.

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – Az első harminc percben nagyon ránk jött a Kecel, aminek eredményeként már a 9. percben megszerezték a vezetést. Mi csak félóra elteltével tértünk magunkhoz. A második játékrészben megpróbáltunk rámenni a vendégekre, sikerült is kiegyenlítenünk. Sajnos eddig még csak hat gólt rúgtunk ebben a bajnokságban, ami nagyon kevés. Ma is voltak lehetőségeink, de nem tudunk élni velük. A Kecel jó csapat, ellenük minden színvonalas mérkőzést játszottunk. Ezen a találkozón is volt olyan időszak, amikor nekik állt a meccs, de olyan is, amikor nekünk. Szerettünk volna itthon a sok néző előtt győztesként elhagyni a pályát, de nem sikerült. Elkerülhető gólt kaptunk, a helyzet kihasználásunkon pedig nagyon gyorsan javítani kell. Bízunk abban, hogy ez sikerülni fog.

Pandur László, a Szabadszállás szakmai igazgatója: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk, amihez keménység is párosult. A találkozó elején egy szabadrúgás kombináció végén megszereztük a vezetést. Utána egysíkúvá vált a meccs, mert mind két fél hasonló felfogásban játszott, előre vagdosták a labdákat a csatároknak. A második játérész elején úgy tűnt, hogy bennmaradtunk az öltözőben, mert az Akasztó védelmi hibánkból kiegyenlített. Onnantól viszont változatos volt a játék, a hazaiak és mi is jó pár helyzetet kihagytunk. A meccslabda a 90. percben lett volna, mert Gavula egyedül vezethette a labdát a kapusra, de az oldalhálóba durrantott. Az eredmény önmagáért beszél, több gólt egyik csapat sem tudott rúgni. Hiányérzetem annyiban van, hogy volt olyan időszak, amikor nekünk állt a meccs, de nem tudtuk megtartani a vezetésünket. Egy újabb találattal megnyerhettük volna a találkozót. A mutatott játék alapján azonban igazságosnak tartom a döntetlent. Köszönjük szépen az akasztóiaknak a vendéglátást.

Jánoshalmi FC–Lajosmizsei VLC 2-1 (0-0)

Jánoshalma, 200 néző, vezette: Biber Tamás (Berger Tibor, Herczeg Róbert)

Jánoshalma: Lengyel P. - Túri, Cvetkovic (László 70.), Busa, Stojanovic (Fenyvesi B. 76.), Gáspár (Angeli 89.), Szabó Sz., Suhajda, Nagy R. (Huszka 60.), Fenyvesi K. (Papp D. 60.), Lengyel Sz. Technikai vezető: Sarok Attila

Lajosmizse: Házi - Fekete A., Borsos, Halasi (Dóka 79.), Tarnoczki, Kiss L., Rapi (Sinka 46.) (Ulicska 53.), Bán, Kovács J., Fekete D. (Gábor 46.), Tamás. Edző: Árva Zsolt

Gól: Cvetkovic az 57., és Lengyel Sz. a 67. illetve Bán a 82. percben

Sárga lap: Lengyel Sz. 31., illetve Kiss L. 61., Tamás 74. perc.n

Sarok Attila, a Jánoshalma technikai vezetője: – Az elmúlt hetekben döntetleneket játszottunk, de valamennyi meccskben benne volt a győzelem. Ma végre átszakadt a gát és győzni tudtunk egy nagyon jó Lajosmizse ellen. A vége megint meleg lett, ugyanis belső védőnket Cvetkovicot le kellett cserélni sérülés miatt és felborult a védekezésünk. Korábban el kellett volna döntenünk a találkozót, az első félidőben kihagytunk néhány nagy helyzetet, de ez most nem bosszulta meg magát.

Árva Zsolt, a Lajosmizse edzője: – Csalódottak vagyunk, mert úgy érzem, hogy a hazai csapatnak a játékvezető nagyon könnyedén adta oda mindazt, amit mi a másik oldalon nem kaptunk meg. Azonban azt is hozzá kell tennem, hogy ma nem tudtunk hosszabb periódusban dominálni. Tudtuk, hogy a Jánoshalma átalakult a nyáron és készültünk rájuk külön. Amíg a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, addig el kell fogadnunk az eredményt és gratulálni a hazai csapatnak.

Kalocsa–Baja 1-1 (0-0)

Kalocsa 200 néző, v: Bosnyák Sándor Attila (Csákó Patrik, K. Szabó Kristóf).

Kalocsa: Varga-Busa, Rideg, Matos, Bányai (Monori 67.), Farkas Z., Farkas Sz., (Romsics 87.) Lakatos-Lengyel, Tóth, Tamás (Pirisi 71.), Rábóczki. Vezetőedző: Kohány Balázs.

Bajai LC: Szolga-Fehér, Knap, Bölcskei, Kudella, Varga (Németi 82.), Csíki (Follárdt 62 ), Tóth, Baladin, Vukovits (Török 84.), Mezőfi. Vezetőedző: Koch Tamás.

Gól: Vukovits 79. illetve Farkas Sz. 83. percben.

Sárga lap: Mezőfi 8., Szolga 35., Fehér 57., Varga 67. ill. Tamás 32., Tóth 38. percben.

Kohány Balázs: – Sokat tettünk azért, hogy megszerezzük az első győzelmünket. Az első félidőben óriási helyzeteket puskáztunk el. A második félidő jóval kiegyenlítettebb volt. A Bajának is voltak lehetőségei, igaz csak pontrúgásból. Összességében közelebb álltunk a győzelemhez. Jó csapat a Baja, rendkívül veszélyesek a kontrái, pozitívum, hogy hátrányból sikerült egyenlítenünk. Az továbbra is negatívum, hogy sorra kihagyjuk a helyzeteinket. Annak nagyon örülünk, hogy egy fiatal 16 éves nagy tehetség Tamás Zalán kezdőként nagyszerű teljesítményt nyújtott.

Koch Tamás: – Az első félidőben talán a Kalocsa volt kezdeményezőbb és veszélyesebb, aztán a második félidőben magunkra találtunk, több veszélyes támadást is vezettünk. Negyedórával a vége előtt sikerült megszereznünk a vezetést, ekkor úgy éreztem, hogy meglehet a három pont is, azonban egy rosszul felállított sorfal miatt szép szabadrúgásgóllal a Kalocsa egyenlített. Ezt követően egy percre rá, volt egy nagy helyzetük, amit kihagytak. Összességében csalódott vagyok, hogy itt hagytunk egy pontot, de igazságos a döntetlen.

Megye II. Déli csoport

Nemesnádudvari KSE–Érsekcsanádi KSKE 4–2 (2–2)

Nemesnádudvar, 150 néző, v: Herceg Tamás (Borbényi Miklós, Horváth Attila)

Nemesnádudvar: Tóth V. – Magyari, Aladics (Berger 86.), Vinter Z., Schindler (Kovács B. 90.), Vinter B., Schaffer (Jaksutz 58.), Klein, Berger (Fejes 83.), Keresturi, Schmidt.

Érsekcsanád: Hahn – Bohos, Martalics, Szabó J., Dózsa, Szabados, Szabó D. (Novotnik 68.), Töttös D., Szöllő, Neszvecskó András (Neszvecskó Antal 73.), Tóth P. Edző: Vadászlaki Zsolt.

Gól: Klein 9., Schmidt 30., Aladics 72., 81. ill. Szabadós 14., 37. perc.

Sükösd SC–Főnix SE Foktő 1–2 (1–0)

Sükösd, 140 néző, vezette: Hagymási Attila (Szűcs Gábor, Tóth István)

Sükösd: Gajári – Szabados (Rácz 61.), Horváth Bodó, Petrás, Balázs (Mihálovics 69.), Lógó, Tamás (Pesti 78.), Ruff, Tallér, Rozsi, Zsók.

Foktő: Kis M. – Matos T. (Csesznók A. 65.), Markó, Varga A. (Drenyovszki 61.), Szőgyi, Perity, Matos B., Mikes, Csesznók Á. (Balogh 46.), Török, Fekete J. Technikai vezető: Gyuricza János

Gól: Zsók 35., illetve Rozsi (öngól) 60., Markó 76.

Dusnok KSE–Kelebia KNSK 5–1 (1–0)

Dusnok, 160 néző, vezette: Bacsi Noel (Balogh Máté, Csovcsics Róbert)

Dusnok: Bakula – Jagicza (Sánta 67.), Pécsy, Pozsonyi (Eleki 83.), Bolvári Z., Mindszenti, Bolvári D., Facskó (Kapitány 85.), Rogács, Rónai, Bolvári P. (Hodován 55.)

Kelebia: Friebert – Börcsök, Ürmös, Kakas, Miklós-Balogh, Fülöp, Horváth ZS., Saric, Kátai, Lengyel, Madarász Á. Technikai vezető: Milasin Dániel.

Gól: Bolvári Z. 11., 81., 91., Hodován 70., Mindszenti 80., ill. Saric 74.

Megye II., Északi csoport

Ágasegyháza SE–SC Hírös-Ép 0–1 (0–1)

Ágasegyháza, 180 néző, vezette: Katona Balázs (Petyarity József, Fekete Bálint)

Ágasegyháza: Benkó – Lévai ZS., Lévai M., Váczi, Kiss Sz., Fekete (Sárosi 26.), Horváth V., Magyar, Tapodi (Szinkó 58.), Ungor (Gudmon II. 73.), Lóczi.

SC Hírös-Ép: Andrásy – Kiss B. (Mécs 82.), Maczelka, Szász (Kövecs 66.), Dani, Pánczél (Háry 58.), Parázs, Horváth Z., Török (Kitl 71.), Marozsi, Gréczi. Nécs

Gól: Gréczi a 27. percben.

Nyárlőrinci LSC–Csólyospálos 0–1 (0–1)

Nyárlőrinc, 140 néző, vezette: Rosta Kevin (Apró Ferenc, Farkas László)

Nyárlőrinc: Balla – Sajtos, Tóth R. (Rimóczi 75.), Sáfár (Orosz 55.), Nyúl, Kovács M. (Túri 63.), Németh, Farkas, Faragó, Sáfrány (Kasza 78.), Bali. Technikai vezető: Puskás Ferenc.

Csólyospálos: Elekes – Novikov, Balogh (Kertész B. 90.), zádori (Hódi 80.), Szűcs, Harkai, Maróti, Engi, Andóczi-Balog (Dóka 75.), Bartalos, Kertész M.

Gól: Zádori 33. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában