Ökölvívás

2022.10.05. 19:00

Erős mezőnyben osztották a pofonokat a kiskunhalasi kupákon

A Halasi Box Club két tornát is tető alá hozott az elmúlt hétvégén. Két napon keresztül a XXI. Testvérvárosok Kupája került megrendezésre, az amatőrök mellett a profik is ringbe szállhattak. Az egyesület elnöke, Mester Sándor elégedetten foglalta össze a hétvége eseményeit, melyen mindkét szakágban nagyon jó mérkőzéseket láthattak a nézők.

Földes Péter

Jó színvonalú csatákat vívtak a profik és az amatőrök is Kiskunhalason

Fotó: Pozsgai Ákos

Az amatőr versenyzők között összesen 19 egyesület, közel nyolcvan versenyzője mérettette meg magát a két napon, nagyjából 36 összecsapás zajlott le. A halasi egyesület elnöke, Mester Sándor szerint kifejezetten pozitív napokat hagytak maguk mögött, ráadásul a sportág nagy tekintélyei is megtisztelték a rendezvényt jelenlétükkel. 

– Azt gondolom, hogy rendkívül nagy munka volt ebben a két napban. A kiskunhalasi egyesület versenyzőire nagyon büszkék vagyunk, ugyanis nagyon jól harcoltak, jól bokszoltak. További öröm, hogy olyan ikonok is meglátogatták a rendezvényt, mint Erdei Zsolt, aki egyébként versenyzőit is hozta, de mellette még Gedó György, az 1972-es olimpia bajnoka, illetve Tóth Zsuzsanna, a Magyar Ökölvívó Szövetség főtitkára is megtisztelt minket jelenlétével. 

Öt megyebeli csapat versenyzett a tornán.  Közülük a Kecskeméti Sport Club szerepelt a legjobban, ugyanis hat bajnoki címet nyertek, két ezüst és két bronzérem mellett. 

Összesen három korcsoportban, harmincegy bajnokot hirdettek. A legjobbnak mondható egyesület a kecskeméti, ugyanis 63 pontot szereztek versenyzőik, a szegediek és a vecsésiek előtt végezve így. A kiskunhalasi versenyzőkről külön is beszélt Mester Sándor. 

– Mi két versenyzőt indítottunk a küzdelemben, mind a ketten ezüstérmesek lettek. Csaplár Péter a juniorok között indult, vállalta, hogy eggyel nagyobb súlycsoportban versenye, ugyanis a sajátjában nem volt induló. Az első mérkőzését meg is nyerte, majd a második nap egy ceglédi fiútól kikapott. A másik versenyzőnk, Komma Boldizsár, a vecsési Pintér Péter ellen bokszolt nagyot. Komma Boldizsár bátran ment előre, több alkalommal keményen eltalálta ellenfelét. Az első két menet egál volt, a harmadikat nem tudta meghúzni, bár a mi szívünk őt látta jobbnak. Nem csak mi, hanem az egyik bíró is, hiszen megosztott – 2:1 arányú – pontozással maradt alul, és lett így második – mondta Mester Sándor. 

A szombati amatőr verseny után jöttek a profik. Tizenkét induló volt, tehát hat páros lépett a ringbe. A sportelnök kiemelte, egyetlen egy igazi küzdelmes meccs volt, a többin viszont valamelyik fél sokkal jobb volt a másiknál. Itt már ranglista alapján mérkőznek a felek, tehát volt egy fő meccs, amit Surmann Zoltán bokszolt Tarko Knezevic ellen.

– A Surmann testvérek nagyon magabiztosan nyerték mérkőzéseiket, előbb Surmann Áron egy technikai KO-val befejezte az ütközetet Hevesi Miklós ellen, majd testvére, Surmann Zoltán győzte le Tarko Knezevicet, ugyanis az első menet vége előtt leléptette a ringből a bíró a szerb versenyzőt. A nap legjobb meccsét Szabó Sándor és Zoran Smeckov vívták, ahol 0-2-re vezetett a szerb versenyző, majd a harmadik menetben, mint egy golyó, úgy jött ki, és végül Szabó Sándor a harmadik menetben el is döntötte a meccset, ugyanis Smeckovot is leléptették a ringből. Összességében elégedettek lehetünk a hétvégével, nagyon sok biztató szót kaptunk olyanoktól, akiknek van múltja ebben a sportban. Nagyon bízom benne, hogy hamarosan újra rendezhetünk egy ehhez hasonló, rangos tornát – zárta gondolatait Mester Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában