Galériával

2022.08.20. 18:01

Sárkányhajó versenyt rendeztek Tiszaalpáron

Nem igazán fogadta a kegyeibe az időjárás az idei tiszaalpári sárkányhajó verseny résztvevőit. Esett az eső, dörgött, villámlott, így meglehetősen hosszúra nyúlt a rendezvény.

Szentirmay Tamás

Fotó: Szentirmay Tamás

Bár mindenki figyelte az időjárás előrejelzést, a szervezők mégis úgy gondolták, hogy nem halasztják el a versenyt. Reggel még viszonylag fátyolfelhős idő volt, míg leadták a nevezéseket a csapatok, de utána elkezdett esni az eső. Addig azonban nem akarták elkezdeni, míg az égi áldás be nem fejeződik, így majdnem egy órás késéssel tudott elindulni az első két hajó. Mire a versenyzők elfoglalták helyüket a csónakokban, újra eleredt az eső. Ezt a futamot azonban már nem akarták megállítani, így ők végig esőben eveztek. Ezt követően viszont több mint fél órás szünet következett, a dörgés, villámlás és az eső miatt. A csapatok ez idő alatt behúzódtak a sátrak alá, ahol különböző pörkölteket főztek.

Az eső csendesedése után úgy döntöttek a szervezők, hogy folytatják a versenyt. Az égi áldás, ami nagyon jól jött a földekre, nem zavarta a versenyzőket, akik a helyezésekért nagy harcot vívtak. Az elmúlt évekhez viszonyítva viszonylag kevés csapat mérettette meg magát, de ez az időjárási körülményeknek köszönhető. Most is nagy harcot vívtak egymással a csapatok, aminek következtében az első helyet a Roll-Speed szerezte meg, második lett a Tiszavadász, harmadik pedig a Vikingek csapata. A helyezettek tagjai érem jutalmazásban részesültek, míg az első helyezett elnyerte a kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában