Strandbirkózás

2022.07.05. 12:00

Strandbirkózásban lett korosztályos bajnok Hideg Balázs

Strandbirkózásban is jól szerepeltek a Kiskunfélegyházi Birkózó Sport Egyesület versenyzői a hétvégén – tudtuk meg Szabó József edzőtől. Elmondta, a strandbirkózás 2028-tól olimpiai sportág lesz, egyre népszerűbb a sportolók és a közönség körében is. Egyszerűek, könnyen követhetőek a szabályok és izgalmas mérkőzéseken dől el a végeredmény.

Vajda Piroska

Hideg Balázs a dobogó tetején. Fotó: Vajda Piroska

A hazai bajnoki sorozat három helyszínen zajlik a nyári hónapokban. Az első állomás házigazdája Soltvadkert volt, ahol remekül megszervezték a versenyt és nagyon szép díjakkal jutalmazták a legjobbakat. A legjobbak közé három félegyházi fiatal is be tudott kerülni: az U14-es korosztály 45 kilogrammos súlycsoportjában Hideg Balázs magabiztosan győzte le minden ellenfelét, ezzel a dobogó tetejére állhatott. A +55 kilós fiúk között Bárány-Almási Tamás ezüstérmet szerzett, míg az U18-as női mezőnyben Tapodi Zsófia lett ezüstérmes – részletezte Szabó József. Hozzátette: a következő állomás július végén a siófoki Plázs lesz, majd augusztusban a Lupa Beach-en feszülnek újra egymásnak a versenyzők.

Szabó Józseftől azt is megtudtuk, hogy az U15-ös korosztályú válogatott versenyzők jelenleg Baján edzőtáboroznak és a hónap közepén zágrábi serdülő Európa-bajnokságra készülnek. Czakó Zoltán a 85 kilós súlycsoportban, szabadfogásban képviseli majd hazánkat az Eb-n. Mellette Hideg Balázs és Páli Gergő is segíti a többiek munkáját. 

Az U17-es szabadfogású válogatott a római világbajnokságra készülődik, ezúttal Németországban, közöttük Biblia Róbert is. Az egyesület három női versenyzője: Hideg Zita, Tapodi Rebeka és Tapodi Zsófia pedig Szombathelyen edzőtáborozik az utánpótlás válogatott keret tagjaként. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában