Szabadszállás

2022.06.18. 12:37

Kétszáznál is többen gyalogoltak, futottak az idei a strázsatúrán

Jól döntöttek azok a természetbarátok, akiknek a számos ballagási ünnepség mellett lehetőségük volt a szabadszállási szokásos Nyári Strázsa Túra valamely távját teljesíteni a hétvégén.

Gulyás Sándor

Sokan futva tették meg a választott távot Fotó: Gulyás Sándor

A túrára az országunk ötvenhét településéről több mint kétszáz természetbarát érkezett, akik 6, 9 és 17 kilométeres távok közül választhattak a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesülete által immár nyolcadik alkalommal megszervezett rendezvényén. 

A túra legfiatalabb résztvevője a kétéves Kovács Marcell volt, akit Kerekegyházáról hoztak szülei a rendezvényre.

A legfiatalabb túrázó, az ötéves szabadszállási Reidl Janka a kilenc kilométert, a legidősebb, a Szabadszállásról elszármazott nyolcvanegy éves kiskunhalasi Tabajdi József a hat kilométert teljesítette szintidőn belül. 

Annak ellenére, hogy a teljesítménytúra nem verseny, sokan futva tették meg a választott távot. A hat kilométert Paszternákné Filus Erzsébet és Paszternák Réka Dunaújvárosból 1 óra 26 perc, a kilenc kilométert az orgoványi Berente Tibor 2 óra 8 perc, a tizenhét kilométert a budapesti Faludi Botond Miklós és Faludi Orsolya 2 óra 7 perc alatt teljesítette – mondta el hírportálunk érdeklődésére Buza Vince főszervező, a Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túraegyesületének vezetője. 

A kellemes idő, az árnyas ösvények jó hangulatát tovább fokozta a túra után a célban elfogyasztható alföldi szürkemarha-gulyás, melyet az egyesület állandó együttműködő partnere biztosított. A túra eredményes lebonyolításáért köszönet illeti a rendező Honvéd Nyugdíjas Klub önkénteseit és több vállalkozót. 

A természetbarátok legközelebb október 1-én az Őszi Strázsa Honvédelmi túrán találkozhatnak újra. – Egyesületünk ez alkalommal a honvédelmi nevelőtevékenysége keretében az együttműködő katonai szervezetek támogatásával a fiatalok fizikai állapotának javításán túl a honvédelmi ismereteik bővítéséhez, a katonai hivatás megismeréséhez is hozzá kíván járulni. 

A túrára várjuk általános és középiskolai csoportok, de fiatalok egyéni jelentkezését is, részükre jelentős kedvezményt biztosítunk 

– tette hozzá Buza Vince. A programot júliusban hirdetik meg, melyre szeptember közepéig lehet regisztrálni. Bővebb információ az egyesület oldalán lesz elérhető (www.hnyk.hu).  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában