Labdarúgás

2022.04.01. 19:46

Ki-ki meccset vív a Kécske

Két hét szünet után, a 30. fordulóval folytatódik vasárnap a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó-bajnokság. A Tiszakécskei LC a Soroksár SC otthonába utazik.

Szentirmay Tamás

A két csapat őszi mérkőzésén Gyömbér Gábor (balra) és Oláh Máté cserél zászlót Fotó: Szentirmay Tamás

Az idei mérkőzéseken eddig mindkét csapat jól szerepelt, a tiszakécskeiek a kilenc lejátszott meccsükből hat alkalommal győztek, egy döntetlent játszottak és kétszer szenvedtek vereséget, ezzel tizenkilenc pontot gyűjtöttek be. Ezzel szemben a soroksáriak négyszer győztek, négyszer játszottak döntetlent és egyszer hagyták el vesztesként a pályát, ami tizen­hat pontot jelentett számuk­ra. 

 

Visinka Edét arról kérdeztük, hogyan használták ki a válogatott mérkőzések miatt ezt a kis szünetet, mennyire tudtak feltöltődni a játékosok. – Jól dolgoztak a fiúk ez idő alatt, jó látni azt, hogy teljesen egyben van a csapat – válaszolt a vezetőedző. – Az látszik a srácokon, hogy szeretnek együtt lenni, és minden feladatot elvégeznek. A bajnoki szünet alatt persze megpróbáltuk felfrissíteni a társaságot, mert most tavasszal kilenc nagyon kemény mérkőzés van mögöttünk. Nem is nagyon forgattam a játékosokat, mert jó eredményeket produkáltunk. Edzőmérkőzést nem terveztünk, az elmúlt héten pénteken viszont kétszer harminc perces kétkapus mérkőzést játszottunk egymás ellen. Szombaton és vasárnap szabadnapban részesültek a játékosok, így egy-két kivétellel – ők pluszfeladatot kaptak – mindenki azt csinálhatta, ami jólesett neki. 

Örömteli volt számomra az, hogy akik az elmúlt hétvégén visszajátszottak a megyei első osztályú csapatba, azok hozzásegítették a gárdát a sima győzelemhez. 

Kellett nekik az a játékidő, mert kérték is a játékosok, hogy játszhassanak, és én ennek a hozzáállásnak örültem. Érezték, hogy szükségük van azokra a percekre, amit a pályán ellenfél ellen tölthetnek. Ezáltal megnőtt az önbizalmuk, és jobb kedvvel végezték a héten az edzéseket. 

Visinka Ede elmondta még, hogy a keddi edzésen Farkas Norbert megsérült, rá valószínűleg két hétig nem számíthat, a többiek viszont rendben vannak. A Soroksár elleni találkozót úgy értékelte, hogy nagyon nehéz lesz, mert a hazaiak is hasonló jó eredményt produkáltak az idei időszakban, mint a Tiszakécske. Kiélezett, nyílt sisakos mérkőzésre számít, amelynek a kimenetelét lehetetlen megjósolni. Egy biztos, szeretnék elrontani Lipcsei Péternek a születésnapját, a Soroksár vezetőedzője ugyanis a napokban volt ötvenéves. 

A hazaiak a találkozó előtt két ponttal előzik meg a Tiszakécskét, egy esetleges vendéggyőzelem esetén helyet cserélnének a tabellán. 

A csapatnak a bennmaradás érdekében minden mérkőzés fontos. A vezetőedző már több alkalommal is hangsúlyozta, hogy nem szeretnének visszakerülni oda, ahol hosszú ideig voltak, a tabella utolsó helyére. Éppen ezért keményen beleállnak a meccsbe, mert a Soroksár jó csapat, tele jó focistákkal. 

 

– Mondtam a játékosoknak, hogy minél előbb meg kellene szerezni azokat a pontszámokat, ami bent tart bennünket a másodosztályban. Ezért ezen a mérkőzésen is mindent megteszünk annak érdekében, hogy győztesként hagyjuk el a pályát. A játékosok rendben vannak, tele önbizalommal, a dinamika, motiváltság terén is minden rendben van. Továbbra is éhesek a győzelemre, és remélem, hogy a mérkőzésen is ez jön majd ki – tette hozzá Visinka Ede.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában