Kézilabda

2022.04.01. 07:00

A Pick Szegedet fogadja a KTE

Az éllovas Pick Szegedet fogadja szombaton a férfikézilabda NB I.-ben sereghajtó KTE-Piroska Szörp. A mérkőzésen, amely iránt jelentős az érdeklődés, és amely ennek következtében igazi kézilabdaünnepnek ígérkezik, a Tisza-parti sztárcsapattal szemben a helytállás lehet a hazai együttes célja.

Vincze Miklós

Archív-felvétel Fotó: Bús Csaba

A két gárda őszi összecsapását, amely voltaképpen a bajnokság felvezetése volt, 43–20 arányban nyerte meg hazai pályán a Tisza-parti gárda, és nemcsak a két csapat helyezését, de lehetőségeit, tradícióit tekintve is a sereghajtó hírös városiaknak a pontszerzés tekintetében ezúttal sincsenek vérmes reményeik. Tulajdonképpen legyinteni is lehetne a meccsre, a mindössze négy pontot gyűjtött sereghajtó az európai szinten is sztárcsapatot fogadja, mi más lehetne a végkimenetele egy ilyen összecsapásnak, mint vereség? 

Nem lehet azonban legyinteni, és nem is legyint senki sem Kecskeméten, hiszen ez a mérkőzés, a KTE-Piroska Szörp–Pick Szeged találkozó a kézilabda ünnepe lesz. 

Ezt bizonyítja már az előzetesen is jelentős érdeklődés. Persze a hírös városban senki nem áltatja magát, az világosan tudható, hogy a vendégek jóvoltából, hiszen bár a KTE-Piroskának van egy hűséges, a csapat mellett a legnagyobb nehézségek közt is kitartó szurkolótábora, a Pick Szeged elleni mérkőzés iránt olyanok is érdeklődnek, akik egyébként nem keményvonalas kézilabda-rajongók. 

Erre utal az is, hogy a jegyárusítást már a hét derekán, a szerdai napon megkezdték, és a jegyek valóban fogynak is szép számban. Kicsit olyan a KTE szituációja, mint például egy Metallica-koncerten az előzenekaré. Természetesen a Metallicára kíváncsiak az emberek, az előzenekari titulus azonban egy ilyen helyzetben nemcsak leminősítés, hanem lehetőség is. Bencze Józsefet, a csapat vezetőedzőjét arról kérdeztük, hogyan tud a csapata hozzájárulni a kézilabda­ünnephez.

 

 – Mindig kuriózum és emlékezetes élmény egy ilyen sztárcsapat ellen szerepelni, megtisztelő a játékosok és a stáb számára is, hogy olyan világsztárokkal találkoznak, akik napról napra a BL-küzdelmek tüzében égnek, és mindent ennek rendelnek alá – emelte ki a mérkőzés jelentőségét a mester. – Ennek megfelelően ez valóban mindenki számára ünnep a klub háza táján és Kecskeméten. 

Megpróbálunk ugyanolyan elánnal, ugyanolyan tűzzel a részesei lenni ennek a mérkőzésnek, ahogyan azt a Veszprém ellen is tettük. 

 

És hogy vajon mivel lehet elégedett az edző egy ilyen mérkőzés lefújása után? – Én azzal lennék elégedett, ha hasonlóan bátor játékot mutatnánk, ahogy a Veszprém ellen tettük. Igaz, annak az összecsapásnak az eleje nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de abból a tapasztalatból igyekszünk tanulni, azon próbálunk javítani, és én azt mondom, hogyha a mérkőzésen mindenki élvezi a játékot, és a közönség is megtapsolja a mi akcióinkat is, nem csak a Szegedét, akkor már elégedettek lehetünk. Hiramoto Keisukének, a csapat japán átlövőjének azt a kérdést tettük fel, hogy egy ilyen mérkőzés előtt, amikor egy szinte másik szférában mozgó sztárcsapat az ellenfél, ő félelmet érez, vagy inkább örül, hogy egy törzsökös BL-résztvevő ellen játszhat. 

 

– Nagyon örülök, hogy egy ilyen rangos ellenféllel vívunk mérkőzést. Kiváló alkalom ez arra, hogy próbára tegyem a tudásomat. A Szeged egy világszerte nagyon magasan jegyzett csapat, és egy nagy lehetőségnek tartom, hogy játszhatok ellene. Óriási kihívás tehát ez, nagyon örülök, hogy a részese lehetek. 

Mondanom sem kell, hogy nincs szükség extra motivációra sem. Annak is kimondottan örülök, hogy ezen a mérkőzésen az átlagnál is több nézőnk lesz. 

Arra a kérdésre, hogy egy vereség esetén milyen, a szegediek javára realizálódó különbség az, amelyet elfogadhatónak tartana, így válaszolt: – Nem foglalkoztat a számszerű eredmény. Számomra az a fontos, hogy minden erőmet beleadva harcoljak, hogy szívvel-lélekkel elkövethessek mindent, ami tőlem telik. Nem a számszerű eredményt tehát a lényeg, hanem az, hogy emelt fővel jöhessünk le a mérkőzés után a pályáról a szurkolóink előtt. A találkozót szombaton, 17 órai kezdettel vívják meg a Messzi István Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában