Kosárlabda

2022.02.19. 10:04

Kikaptak Salgótarjánban a Sólymok

Az utolsó előtti helyen álló Salgótarján vendége volt a 10. helyen tanyázó Nagykőrösi Sólymok a férfi kosárlabda NB I. B csoportjában, a Piros csoportban, a 21. fordulóban. A végig kiegyenlített mérkőzést a hazaiak nyerték.

Vincze Miklós

A salgótarjáni Takács András kosarat dob. Fotó: Hunbasket

Fotó: Hegedus Mark

A nagykőrösi szurkolók buzdításától zengett a salgótarjáni csarnok péntek este, nagyon sokan elkísérték szeretett csapatukat. Az első negyed ötpontos vendégelőnnyel zárult, ebből a nagyszünetre hármat lefaragott a Tarján. A végig szoros, kiélezett meccs második félidőben a nagykőrösieknél a nagy akarás görcsös játékkal párosult, és a dobóteljesítményük sem volt elég ezúttal a csata megnyeréséhez.

– Végre egy szoros mérkőzés, amelyből mi jöttünk ki győztesen – értékelt Király Márió, a tarjániak mestere. – A védekezésünk nagyrészt rendben volt, illetve a motivációnk sem csökkent az előző forduló óta. Gratulálok a nagykőrösieknek is, hisz a vendégek nagyon megnehezítették a dolgunkat.

– Gratulálok a hazai csapatnak – nyilatkozta Kovács Sándor, a vendégek mestere. – Jól kezdtünk ugyan a mérkőzést, de sajnos a dobásaink a mai napon is nagyon pontatlanok voltak. Ezen hetek óta próbálunk javítani, azonban, úgy látszik, éles szituációban ez nehezen megy. Ezen felül ismét volt tíz eladott labdánk, és bár sok pontot nem kaptunk, keveset dobtunk. Az alapszakasz vége felé közeledve egyre nagyobb a teher rajtunk, a következő mérkőzésen már győzelmi kényszerben leszünk. További sok sikert kívánok a Tarjánnak.

Salgótarjáni KSE–Nagykőrösi Sólymok KE 82–77 (10–15, 23–20, 22–15, 27–27)

Salgótarján: Molnár D. 13, Dragasevics 27, Kjuttor 10, Takács 8, Molnár Marcell 5. Csere: Karanfilovski 6, Nshimba 2, Hargitai 5. Monye J. 6, Gulyás, Monye M. Vezetőedző: Király Márió.

Nagykőrösi Sólymok: Lakosa 19, Fehér 13, Mester 12, Timkó 8, Mácsai 7. Csere: Molnár B. 13, Molnár M. 5, Rozs, Kakulya, Kocsis, Kónya, Jókai; Vezetőedző: Kovács Sándor. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában