Kosárlabda

2022.02.16. 08:00

A Sopront fogadja szerda este a Duna Aszfalt

A válogatott­mérkőzései miatti bajnoki szünet előtt szerdán még egy meccset játszik a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a férfikosárlabda NB I. A csoportjában. A 23. fordulóban Forray Gábor csapata a tabella második helyén álló Sopront fogadja 18 órai kezdettel a Messzi István Sportcsarnokban.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba

Szombaton Pakson mutatta meg a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, hogy mekkora szíve van a gárdának, és ennek köszönhetően rendkívül fontos sikert aratott. A férfi kosárlabda-válogatott világbajnoki selejtezői előtti szünetet megelőzően azonban még egy nagy összecsapás vár Forray Gábor tanítványaira, a szerdán este ugyanis a tizenhárom meccs óta veretlen Sopron KC érkezik a Messzi István sportcsarnokba.

 

A fenti statisztikai adat impozáns, ám legutóbb éppen a kecskemétiek bírták legyőzni a Sopront a pontvadászatban, és most ezt a bravúrt szeretnék megismételni Forray Gáborék.

 

– A szezon elején szakértőként azt jósoltam, hogy az első ötben ott lesz a Sopron – mondta Forray Gábor a meccset megelőzően. – Már akkor látni lehetett, hogy kiváló keretük van, és hogy ott lesznek a legjobbak között. A centerük a Denver Nuggets nyári táborából érkezett hozzájuk, de említhetném a hátvédeket is, és Milos Borisovot sem kell bemutatni, hogy milyen magasan képzett kosárlabdázó. Most nagyon összeállt a játékuk, jelenleg ők a legjobb formában lévő gárda a ligában. Mi viszont azért vagyunk sportemberek, hogy mindig a legjobb tudásunkat megmutatva próbáljunk meg nyerni. Most is ez lesz a célunk, mint eddig máskor is. Nálunk a fókusz most a regeneráción van, igyekszünk minél jobban felfrissíteni a keretet a szerdai mérkőzésre. Természetesen külön készülünk a soproniak játékából is, és az ellenük elképzelt taktikára helyezzük az edzéseken a hangsúlyt. Tisztában vagyunk az erényeikkel, ám ne feledjük el azt sem, hogy top csapatokat szorongattunk meg Kecskeméten, mondhatni egylabdás meccs volt mindegyik. Azt gondolom, ha megint ilyen szoros meccset tudunk játszani, akkor most már ki kell jönnie a lépésnek. A Kecskemét tudta legyőzni legutoljára az SKC-t a pontvadászatban, szurkolóink biztatása mellett, hazai pályán képesnek tartom magunkat egy újabb bravúrra – bizakodott a tréner.

 

 

– Véleményem szerint jól kezdtük a paksi mérkőzést, de utána nem koncentráltunk eléggé, vagy talán nem fektettünk elegendő energiát a játékba, így aztán visszajöttek a meccsbe a hazaiak, és nagyon sokáig, a harmadik negyed végéig vezettek – tekintett vissza a hétvégi bravúrra a szlovén Jaka Klobucar, aki februárban érkezett a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét keretébe. – Az utolsó tíz percben aztán sokkal okosabban játszottunk, sokkal nagyobb energiákat mozgósítottunk, és véleményem szerint megérdemelten nyertük meg a mérkőzést. Nagyon fontos mérkőzés volt ez a számunkra ahhoz, hogy esélyünk legyen a felsőházi rájátszásban folytatni az alapszakasz zárása után. A Sopron egy nagyon jó csapat – tért át a ma esti ellenfélre –, hiszen zsinórban tizenhárom mérkőzés óta veretlenek. De hiszem, hogy van esélyünk legyőzni őket. Ám negyven percen át kell okosan, agresszívan, nagy erőket mozgósítva játszanunk azért, hogy a hazai pálya előnyével élve megnyerhessük a mérkőzést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában