Labdarúgás

2022.01.30. 16:03

Jól rajtolt el a KTE

A KTE HUFBAU a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában a Soroksár SC vendége volt a tavaszi nyitányon. A gólzáporos és fordulatos meccsen – melyet viharos szél kísért végig – nagyon értékes kecskeméti siker született.

Nyitray András

Értékes kecskeméti siker született

Forrás: Nyitray András

Az már a bemelegítés során látszódott, hogy a hatalmas szél, illetve az óriási széllökések fel fogják adni a leckét a játékosoknak ezen a találkozón. Így is lett, az első percekben érzhetően ismerkedtek a körülményekkel a csapatok. Ezzel együtt a kecskeméti akarat érvényesült, előbb Grünvald átlövése ment el a jobb alsó mellett, majd egy lecsorgó beadás után Tóth előtt adódott sansz, de egy védőbe lőtte a labdát. A 22. percben Redzic tekert 16 méterről mellé, majd nem sokkal ezután Lőrinczy szabadrúgása kerülte el a kaput. A 27. percben már veszélyesebb volt Nagy Olivér kísérletet, de Varga a helyén volt a kecskeméti kapuban.

A 30. percben kecskeméti gólnak örülhetett a lelkes vendég tábor, Nagy kapcsolt rá, majd a lehető legjobb ütemben hozta játékba Lukácsot, aki jobbal a bal felsőbe tekert 15 méterről (0-1). 

Hét perc kellett az újabb lila-fehér találathoz, ekkor Lukács szöglete ugyan kifelé pattant, Nagy Krisztián érkezett, majd 16 méterről kilőtte a bal alsót (0-1). 

Rögtön jöhetett volna a harmadik gól is, amikor Bartha lövésébe Tóth tette bele a lábát, de centikkel mellé ment a labda. A félidő hajrájában a semmiből jött a fordulat. A 42. percben egy előre vágott labdára Varga indult el, de azt Redzic szerezte meg, majd az üres kapuba emelt fölötte (1-2). Még a szünet előtt jött az egyenlítés is, egy beadása után Varga az első lövést hárította, de a kipattanó megint Redzic elé került, aki már nem hibázott (2-2).

Szünetben részben kényszerű cserékkel frissített Bartha sérülése miatt Szabó István, ami viszont jól sült el. Az 52. percben Szuhodovszki tekert középre egy szabadrúgást, amit a tömegből Belényesi passzírozott be valahogy a hálóba (2-3). Volt még kecskeméti lehetőség ezt követően is, a 60. percben egy újabb beadás után a gólvonalról kellett szinte mentenie a védőknek. A 67. percben megint Belényesi találhatott volna be, de néhány méterről fölé csúsztatta Buna pontos beadását. A 73. percben ugyan Lőrinczy betalált, ezt azonban les miatt nem adták meg. Ezzel együtt a hajrát megnyomta a Soroksár, mezőnyfölényt alakított ki a hazai gárda, ami a 90. percben be is érett, Grünvald szabálytalansága után ugyanis büntetőt ítélt a játékvezető. 

Fortuna ezúttal a fogta a kecskeméti kezeket, ugyanis Lőrinczy a jobb kapufára bombázott, így maradt a végeredmény 2-3

– Beszélhetnék az időjárási körülményekről, de az egész országban ilyen idő volt ma, ez mindkét csapatnak nagy nehézségeket jelentett. Inkább arról beszélnék viszont, hogy négy hete erre a mérkőzésre készültünk. A játék helyenként döcögött, de azt gondolom, hogy jól fel tudtunk készülni egy nagyon erős Soroksárra. Érdekes meccs volt, mert eldönthettünk volna akár előbb is, de el is veszíthettük volna. Ahogy ősszel, úgy most is volt szerencsénk, de 2-0-nál nekünk is volt még helyzetünk. Gratulálok a Soroksárnak, mert nehéz dolgunk volt ellenük, ezt a pályát győztesen elhagyni igazi fegyvertény. Gratulálok a csapatomnak, mert ilyen körülmények közt, egy ilyen erőkből álló ellenfelet legyőzni hatalmas siker. Ezúton köszönjük a drukkerek támogatását is – értékelt Szabó István, a KTE vezetőedzője.

Forrás: Nyitray András

Soroksár SC–KTE HUFBAU 2–3 (2–2)

Szamosi Mihály Sporttelep, 200 néző. Vezette: Görög Márió (Bede Tamás, Bertalan Dávid)

SSC: Varga Á. – Nagy O. (Ternován P., 69.), Valencsik, Csontos D., Pászka – Haris, Hudák (Csernik, 76.) – Redzic (Szerető, 76.), Lőrinczy, Magyari (Korozmán, a szünetben) – Lovrencsics B. Vezetőedző: Lipcsei Péter

KTE: Varga B. – Buna (Tóth Dávid, 88.), Szabó A., Belényesi, Rjasko M. (Szalai G., a szünetben), Grünwald – Nagy K. (Katona B., 86.), Vágó L., Bartha (Szuhodovszki, a szünetben) – Lukács D., Tóth B. (Tóth Dániel, 77.) Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Redzic (42., 44.), ill. Lukács D. (30.), Nagy K. (37.), Belényesi (52.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában