Futsal

2021.11.27. 07:00

Ponttal tért haza az SG Kecskemét Futsal

A férfi Futsal NB I. alapszakasz 13. fordulójában a Balaton Bútor FC Veszprém vendége volt az SG Kecskemét Futsal. A rendkívül fordulatos és gólokban gazdag első félidő után főleg a küzdelem dominált a pályán, végül megosztoztak a pontokon a csapatok.

Nyitray András

Jó meccsen ikszelt a Kecskemét

Fotó: SG Kecskemét

A kezdőrúgás után a korábban Kecskemét játszó Rutai került nagy helyzetbe, ám a kapufa mellé gurított. Az ellentámadásból Biró kiszorított szögből lőtt, ez a kísérlet is elkerülte a kaput. Másodjára már viszont nem tévedett a magyar válogatott játékos, és megszerezte a vezetést az SG Kecskemét Futsalnak másfél perc után (0–1). Nem rogyott meg a Veszprém, és Boromisza révén gyorsan egalizáltak (1–1).

A kezdeti lendület nem hagyott alább, ám a védelmek és a kapusok útját állták a kísérleteknek. A félidő derekán egy rögzített szituáció után Rutai passzolta be a hálóba a játékszert közelről, megszerezve az előnyt a Veszprémnek (2–1).

Mánya a kapufát forgácsolta szét válaszként, majd egy kontrából Rutai is eltalálta a lécet. Bencsik volt a 15. minutumban szemfüles, és oldalról leadott csavart lövése megpattanva egy védőn, megtréfálta a hazai kapust (2–2). A maradék időben is adódtak ígéretes helyzetek, az eredmény viszont nem változott a szünetre.

Jó meccsen ikszelt a Kecskemét
Fotó: SG Kecskemét

Fordulást követően Biró került kétszer egymást követően nagy helyzetbe, Spandler viszont védeni tudott. Éledezett a hazai alakulat is, és bizony Rigónak többször kellett bravúrt bemutatnia, hogy egál maradjon az állás. Az iramra nem lehetett továbbra sem panasz, mindkét együttes feltüzelve rohamozott. Az utolsó öt minutumhoz érkezve egyre feszültebb volt a hangulat a pályán, és ez pontatlanságokban is megmutatkozott. Egy perccel a lefújás előtt Koós Károly kért időt, majd utána Fehér Zsolt is magához rendelte fiait. Gól viszont már nem esett, így egy-egy egységgel gazdagodtak a felek.

Balaton Bútor FC Veszprém–SG Kecskemét Futsal 2–2 (2–2)

Veszprém, 200 néző. V: Kovács G. (Vass I., Horváth P.)

Veszprém: Spandler – Tatai, Pál P., Boromisza, Rutai.

Csere: Koncsol, Sárdi, Fridrich, Komáromi, Dorogi, Rodrigo, Bencsik Á., Fellembek, Kiss.

Kecskemét: Rigó – Aleksic, Biró A., Hadnagy, Mánya.

Csere: Halmavánszki, Klacsák, Bencsik R., Ristic, Öreglaki, Sallai B., Kovács Á.

Gólszerzők: Boromisza (2.), Rutai (11.) ill. Bió (2.), Tatai (14. – öngól)

Koós Károly, a Kecskemét vezetőedzője: – Megilletődve játszottunk az első tíz percben, aztán sikerült stabilizálni a védekezésünket, és tudtunk építkezni. A második játékrészben szerintem közelebb álltunk a győzelemhez, de ha az egész mérkőzést nézzük, akkor elégedettek lehetünk a döntetlennel. Úgy gondolom, hogy ez az összecsapás jól szolgálta a futsal népszerűsítését, izgalmakban nem volt hiány. Kemény melót tettek bele a maiba is a srácok, gratulálok nekik. A következő hetek feladata viszont az lesz, hogy elkezdjünk győzelmeket szerezni, hogy elérjük céljainkat, és kvalifikáljuk magunkat a felsőházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában