frissítve galériával / labdarúgás

2021.11.28. 16:19

Most ez volt a maximum

Mindössze 35 kilométerre kellett utaznia a Tiszakécskei LC csapatának, hogy folytassa szereplését a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában. Az ellenfél ezúttal a Szolnoki MÁV FC volt, a küzdelmes csata végül nem hozott gólt.

Szentirmay Tamás

Visinka Ede, a tiszakécskeiek mestere a megszokottól teljesen más felállásban küldte pályára csapatát, mert sérülések és eltiltások miatt több játékosára nem számíthatott. Ez főleg a védelem összeállításánál jelentett gondot, de így lehetőséget kaptak olyanok is, akik eddig kevesebb alkalommal léptek pályára. A két csapat eddig lejátszott öt mérkőzésből két tiszakécskei győzelem, két döntetlen és egy szolnoki siker született.

Mindkét csapat támadó szelemben kezdte a mérkőzést, az első kécskei támadást a tizenhatosán belül hatástalanította a MÁV, míg a hazai csapat első kapura lövését Holczer kapus védte.

A 13. percben szép támadás végén Gyurján laposan lőtt a szolnoki kapu jobb alsó sarka felé, de nem született gól.

A 33. percben Erdei fellökését követően heves indulatok szabadultak fel mindkét csapat játékosaiból, ennek „eredményeként” egy-egy sárga lapot is kiosztott a játékvezető. A 41. percben Sipos kapáslövését Holczer a bal felső sarokból ütötte szögletre. Az első félidőben a szolnokiak játszottak fölényben, de ezt csak a szögletek nagyobb száma jelezte.

A második félidő első tíz percében többnyire kécskei térfélen folyt a játék, majd az 55. percben Erdei 25 méteres szabadrúgása magasan a kapu fölé szállt. Az 59. percben Kovács Olivér lövését mentették a tiszakécskei védők. A 65. percben nagy tűzijáték alakult ki a tiszakécskei kapu előtt, amelynek eredménye egy kapufa és Holczer kapus ápolása lett. A 87. percben ígéretes kécskei támadásnál, egy Uzuma-Gréczi összjáték után Pongráczhoz került a labda, aki a kapu mellé lőtt. A 89. percben egy szolnoki támadást kontráztak meg a vendégek, de ebből sem sikerült gólt szerezni, Szalay fölé lőtt. A rendes játékidő utolsó percében Rokszin 11 méterről leadott kapáslövése is kapu fölé szállt, így a találkozó végül 0–0-os döntetlennel zárult.

Ezen a mérkőzésen mindkét fél, de leginkább a Tiszakécske számára lett volna égetően fontos a három pont megszerzése. A játékosok mindent megtettek annak érdekében, hogy gól szülessen, de a nagyon mély és csúszós, rossz talajú pálya is ellenük, illetve a kombinatív és kreatív játék ellen volt.

Végig nagy küzdelem folyt a pályán, aminek eredményeként igazságosnak mondható eredmény született.

– Nagyon értékes pontot szereztünk idegenbe. A Szolnok is ment a győzelemért, meg mi is, de gólt egyik csapat sem tudott ezúttal szerezni. Nehéz talajú pályán, főleg küzdelmes játék folyt, de azt gondolom, hogy a csapatom ebből a mérkőzésből most kihozta a maximumot. Gratulálok a játékosaimnak – értékelt a Tiszakécskei LC vezetőedzője, Visinka Ede.

Szolnoki MÁV FC–Tiszakécskei LC 0–0 (0–0)

Szolnok, 300 néző, vezette: Sipos T. (Punyi Gy., Márkus P.)

Szolnok: Kovács P. – Szekszárdi, Kovács O., Szabó A., Tóth B. – Tisza K., Földi M. (Gohér 85.) – Rokszin, Sipos Z. (Lakatos 78.), Tömösvári (Kurdics 46.) – Irmes (Tóth D. 60.). Vezetőedző: Csábi József

Tiszakécske: Holczer – Végső, Vachtler, Farkas A., Uzoma – Csősz, Erdei (Pál 76.), Kovács B. (Szalay 63.), Gyurján (Pongrácz 63.) – Heffler (Gréczi 83.), Zádori. Vezetőedző: Visinka Ede

Sárga lap: Irmes (26.), Tisza (34.), Tóth B. (55.), Szekszárdi (62.) ill. Farkas A. (34.), Gyurján (40.), Csősz (80.), Pongrácz (93.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában