kézilabda

2021.10.08. 21:56

Sokáig tartotta magát a KTE, végül hengerelt a Veszprém

A Veszprém Arénában lépett pályára a férfi kézilabda NB I.-benz újonc KTE-Piroska szörp. Becsülettel küzdöttek a hírös városiak, ám a második félidő közepére elfáradtak, így a Veszprém – ahogy az várható volt – nagy különbséggel nyerte meg a találkozót.

Vincze Miklós

Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője bizakodó

Fotó: Bús Csaba / archív felvétel

Nem kezdett megilletődötten a Kecskemét a Veszprém Arénában, elvégre a vendégeknek ezen a meccsen nem volt jelentős veszítenivalójuk. Maqueda találatával a Veszprém kezdte a gólgyártást, amire Országh tudott válaszolni, majd Blagotinsek szerzett vezetést, amit Menyhárt egalizált. Ezt követően csupán egyetlen fokozattal kapcsolt feljebb a Veszprém, és pillanatok alatt 6–2 állt az eredményjelzőn; Bencze József rögvest időt is kért.

A hazaiak lendületét ugyan nem sikerült megtörni, ám Sipeki, majd Országh is betalált, azonban eközben a vörösmezesek kimondottan nagy kedvvel játszottak, így a 12. percben 10–4 állt az eredményjelzőn. A Kecskemét dolgát nehezítette, hogy Corrales stabilan védte a veszprémi kaput, ám a hírös városi oldalon Deményi Xavérra is lehetett számítani, csakúgy, mint a korábbi mérkőzéseken. A 19. percben Khaled Omar Yahia meglőtte veszprémi színekben a 300. gólját (ezen a meccsen a csapat 15. találatát szerezte ekkor), a KTE pedig kezdett leszakadni. Aztán a játékrész finisében megrázták magukat a vendégek, Szrnka és Sipeki ekkor három, Országh és Vetési két gólon állt. Enomoto lőtt a szélről szemtelen gólt, így a két gárda között nem nyílt tovább az olló, a 28. percben 21–14 volt az állás.

Az egész szezonban nem lőtt annyi kapufát a KTE, mint a Veszprém ellen az első játékrészben, ráadásul a szorgalmasan kísérletező Füstöst gyakorlatilag ledarálták a védők, így a félidő 22–14-gyel zárult.

Néhány poszton cserélt a Veszprém a szünetben, a kaput a második játékrészben Cupara őrizte, aki két hatalmas védéssel és egy üres kapus góllal köszönt be, míg a másik oldalon Deményi Xavér mentette át formáját az első 30 percből. Gólt azonban nem lőtt a KTE; Gasper Marguc két villámgólja ellen pedig nem volt orvosság, így a 36. percben 12 gólosra hízott a vörösmezesek előnye (26–14). Lassan csordogált a mérkőzés, a 40. percben a fáradó Deményit Marczika Barnabás váltotta a kecskeméti kapuban, és Marczika is két kiváló védéssel köszönt be a Veszprém Arénában.

A hírös városiak jobbára eredménytelenül kísérleteztek a góllövéssel, a veszprémi fal egyszerűen megoldhatatlannak bizonyult, a félidő közepéig a KTE mindössze 3 gólt szerzett, míg a Veszprém addigra 9-nél járt (31–17).

A meccs utolsó negyedében a hazai alakulat megállíthatatlan volt; a KTE fizikailag és fejben is elfáradt, így már csak az volt a kérdés, hogy húsz gólos különbségen belül maradnak-e a vendégek. Bencze József az 53. percben még kikérte az idejét, de a játék képe érdemben nem változott. Az utolsó percekben a kecskemétiek fiatalja, Forgács Tamás is lehetőséget kapott (sőt büntetőt értékesített), ahogy betalált Szeverényi Bence is – végül 18 góllal maradt alul a KTE-Piroska Szörp (42–24).

Telekom Veszprém – KTE-Piroska Szörp 42 – 24 (22-14)

Telekom Veszprém: Yahia 4, Nenadic 2, Maqueda 2, Nilsson 3, Marguc 6, Lauge 1, Strlek 6, Lukács 3, Blagotinsek 1, Mahe 6, Ilic 2, Dörnyei 5, Cupara 1.

KTE-Piroska Szörp: Hiramoto 1, Horváth A. 1, Sipeki 3, Csordás 1, Füstös 2, Országh 2, Enomoto 2, Karai 1, Szeverényi 1, Forgács 1, Szrnka 3, Vetési 3, Menyhárt 3.

Borítóképünk archív felvétel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában