labdarúgás / galériával

2021.10.16. 17:34

Példás mentalitásával győzte le az SC Hírös-Ép a Soltot

Két, az élmezőnybe kívánkozó, ám a bajnokság elején a vártnál gyengébben rajtoló csapat, csapat, a 9. forduló előtt a 8. helyen álló SC Hírös-Ép és az 5. Solt találkozott Kecskeméten, a megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportjában. A két csapat a közelmúltban rendre nagy csatákat vívott egymással, nem történt ez másként ezúttal sem.

Vincze Miklós

Fotó: Kovács Nóra

A 3. percben a vendég Tóth Márk került helyzetbe, a jobb oldalon tört be a hazai 16-osra, lőhetett is volna, de önzhetlenül balra passzolt a nálánál még jobb helyzetben érkező Pribékhez, aki tíz méterről lőtt is, Farkas azonban vetődve nagyot védett. Két percre rá Szász balról, éles szögből, 12 méterről leadott bombája pattant ki a vendégek portásáról, némi kavarodás után a labda átkerült a jobb oldalra, onnan Horváth Tamás adott le éles szögből egy kemény lövést, Pergel a bal felső sarokba tartó labdát is hárította, szögletre ütötte. A szögletet követően kipattanó labdát Szász középről, 22 méterről a jobb alsó sarokba küldte, 1–0.

A 11. percben egy sárga lap kiosztása közben a játékvezető rendkívül fontos megjegyzést tett a szabálytalankodó játékos irányába, amely tulajdonképpen a megyei bajnokságban örök érvényű, hiszen vonatkozik nem csak erre a konkrét esetre, hanem minden amatőr mérkőzésre: „Megmondtam, óvatosan, spori, hétfőn mindenki megy dolgozni”.

A 16. percben Biro eresztett meg egy nagy bombát 25 méterről, a labda fölé szállt.

Hat percre rá Horváth Zalán beadását követően alakult ki helyzet a vendégek kapuja előtt, Bálind lőtt a jobb alsó sarok mellé. Ezt követően a Solt fokozta a nyomást, érezhetően minél előbb szerettek volna egyenlíteni a vendégek.

A 29. percben Biro vágott ki egy nagy szólót, és bár egyszer, amikor a 16-oson belül járt, elveszítette a labdát, az visszakerült elé, és ő jobbal, nagy erővel lőtt a bal felső sarok mellé. Három percre rá Nitsch kapott jó labdát a bal oldalon, rávezette a hazai kapusra, elhúzta mellette, éles szögből azonban csak az oldalhálót találta el. Két percre rá Utasi adott le egy lövést 12 méterről a rövid sarokra, Pergel nagy üggyel-bajjal ütötte szögletre a labdát. A 36. percben Mazán eresztett megy 28 méterről egy nagy lövést, a jobb felső sarok irányába tartó labdát Farkas biztos kézzel fogta. Öt percre rá Farkas paskolta ki a labdát egy szögletet követően, a kipattanót balról Mazán küldte vissza, Farkas vetődve védett. A 43. percben Tóth Márk tört előre, középre adott Nitsch-nek, aki ajtó-ablak helyzetben lőtt, Farkas lábbal mentett.

Újabb gól az első játékrészben nem esett, vagyis meddőnek bizonyult a negyven perces solti fölény.

A második játékrészben még vehemensebben jött ki a vendégcsapat, a 47. percben azonban egy hazai akció góllal végződött. Igaz, lesről esett a találat, arra azonban ékes bizonyíték volt ez az érvénytelen gól, hogy a hazaiak egy pillanatra sem tettek le a gólszerzésről. Az 54. percben Tóth tört újra előre, Birohoz passzolt, aki kétszer is lőhetett előbb hét, majd nyolc méterről, a hazai kapus azonban mindkétszer menteni tudott. Egy percre rá újabb tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt, az ötös elől jöttek a próbálkozások, alig lehetett követni a játékszer pattogását, de nem rezdül a háló, megúszta kapott gól nélkül a helyzetet a hazai gárda.

Fotó: Kovács Nóra

A 61. percben vezették a második kontrájukat a hazaiak, Bálind lőtt a végén jobbról fölé. A helyzet után mintegy vezényszóra elkezdett enyhülni a solti nyomás, egyre inkább a mezőnyben küzdöttek a felek. A 72. percben Szement eresztett meg balról a rövid alsó sarokra egy lövést, Farkas ezúttal is a helyén volt. Egyre tanácstalanabb lett a vendégcsapat, a kapusuk, Pergel oldotta meg végül a helyzetet. Hatalmas kirúgása meglepte az egyik kecskeméti védőt, aki belefejelt ugyan, de labdája Szement felé szállt. Szement betört a 16-oson belülre, Farkas csak szabálytalanul tudta megállítani, 11-es. Puskás volt a végrehajtó, trükkösen végezte el a büntetőt, előbb elküldte Farkast a bal sarokra, majd a jobb sarokba gurított, 1–1.

A 83. percben Háry viharzott el a bal oldalon, középre adott, Parázs lőhetett nagy helyzetben, Pergel azonban szögletre mentett.

A szögletet követően a vendégek kapusa csak beleütni bírt a labdába, és amikor érte indult, Kiss Benedekkel szemben szabálytalankodott, ez is 11-.es.

Háry állt a labda mögé, és a kapu bal oldalába lőtt, 2–1. Mindent egy lapra tett fel a Solt, a végén már az idővel is versenyeztek, de a kapuba még egyszer nem sikerült betalálniuk, így megérdemelten győzött a sokat dolgozó, és a nyugalmát, higgadtságát, harcosságát a mérkőzés – saját szemszögéből – legnehezebb fázisaban is megőrző SC Hírös-Ép.

Kitl Zoltán, az SC Hírös-Ép játékos-edzője: – Nagyon örülök, hogy sikerült győznünk. Nagyon sokan dolgoztunk ezért. Félegyházán, Majsán és Kerekegyházán is megvoltak a lehetőségeink. Ott hiányzott ez a mai győztes mentalitás, de ma le a kalappal mindenki előtt, mert ma megmutattuk, hogy mit tudunk. Sajnálom, hogy egy kicsit nyögvenyelős volt a szezonkezdés, de bízom a maihoz hasonló folytatásban. Ma ugyanis egy harcos, és nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk. A sors mi a visszaadta azt, amit korábbi meccseken elvett. Ugyanakkor különösen ami a faultok elbírálását illeti, véleményem szerint egészen kiváló játékvezetést láthattunk a mai napon.

Vaskó János: – Sajnos egy kihagyott helyzetünket követően mindjárt a mérkőzés elején megszerezte a vezetést a hazai csapat. Ez meghatározta a mérkőzés képét. Ezt követően végig mezőnyfölényben játszottunk, a hajrában ki is tudtunk egyenlíteni, de aztán sajnos mi is bekaptunk egy 11-es gólt. A csapatom küzdeni tudásával elégedett vagyok, mindent elkövettek a fiúk a gólszerzés érdekében, atekintetben azonban van hiányérzetem, hogy az összhang mintha hiányozna a társaságból. Ezen mielőbb változtatni kell annak érdekében, hogy eredményesek tudjunk lenni.

SC Hírös-Ép
Fotó: Vincze Miklós

SC Hírös-Ép–Solti FC 2–1 (1–0)

Kecskemét, 120 néző, vezette: Mucsi Zsolt (Barta Norbert, Szabó Róbert)

SC Hírös-Ép: Farkas – Horváth Z. (Laczkó 74.), Kiss B., Pánczél, Parázs, Utasi (Kitl 67.), Kövecs (Háry 57.), Szász, Forgó, Bálint, Horváth T. Játékos-edző: Kitl Zoltán.

Solt: Pergel – Kis Cs. (Korsós 22.), Puskás, Tóth M., Nitsch, Pribék, Knodel (Szement 46.), Hajdú, Mazán, Biro (Bajusz 78.), Cislo. Edző: Vaskó József.

Gól: Szász 6., Háry 84., illetve Puskás 80.

Sárga lap: Kövecs 7., Horváth Z. 71., Farkas 79., illetve Kis Cs. 11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában