labdarúgás / galériával

2021.10.03. 19:50

Megküzdött a győzelemért az Ágas a Tiszaug ellen

A tabellán a hat forduló után 16 ponttal éllovas Ágasegyháza a hét ponttal a 9. Tiszaugot fogadta vasárnap délután, a megyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában. A mérkőzésnek a hazai csapat volt a favoritja, és bár majd egy órán át vitézül tartották magukat a vendégek, az Ágas végül igazolta a papírformát.

Vincze Miklós

Ágasegyháza - Tizsaug megye III. foci Ágasegyháza Bács-Kiskun Megye Petrőfi Népe Gulyás Sándor 2021/10/03

Fotó: Gulyás Sándor

Nekiugrott a hazai gárda a Tiszaugnak, a 3. percben már másodszor alakult ki veszélyes helyzet a vendég kapu előtt, akkor Berényi küldött meg egy nagy bombát középről a léc alá, Tóth Zoltán nagyot mentett, majd másodszorra bírta megkaparintani a labdát. A 7. percben a hazaik védői passzolgattak, Nagy Attila elcsíptett egy túl könnyelmű átadást, és a két védő között megindult a kapu felé, és a 16-osról a léc alá emelt, 0–1. A 9. percben Ebala tette ki kőzépről balra Németh elé a labdát, az ő lövését Tóth Zoltán védte.

Tiszaug KSE csapata
Fotó: Vincze Miklós

A 24. percben egy szabadrúgást követően Baranyi elá pattant a labda, aki jobbról, a 16.osról jobb külsővel nyesett, labdája a kapufáról pattant vissza. Kisvártatva Nagy Attila elé került a játékszer, ő centiméterekkel a bal fölső sarok fölé lőtt. Nagy helyzet volt. Két percre rá Ebala eresztett meg jó harminc méterről, középről egy bombát, a félmagasan a bal sarokba tartó labdát Tóth Zoltán robinzonáddal mentette. A 34. percben Horváth adott le közel negyven méterről egy lövést, a labda egy játékoson megpattant, így lett igazán veszélyes, Tóth azonban ezúttal is bravúrral hárított. Némi meglepetésre, de megérdemelten vonultak vendég vezetéssel pihenőre a csapatok.

A második játékrész elején az Ágas óriási nyomást gyakorolt a vendégekre. A 47. percben Németh Zsolt a kapus mellett már elgurította a labdát, egy védő azonban mentett. Egy percre rá Gudmon emelt a kapuba, de lesről. Egyre nyomasztóbbá vált a hazai folény, a vendégek hősiesen tartották magukat. Elsősorban légi fölényben valósult meg a nyomás, no meg tért ölelő indításokban. Aztén mégis egy sokkal egyszerűbb megoldásból született meg az egyenlítés. Ebola lopta a távolságot az alapvonalnál, az ötösre bevarázsolt labdáját Marton vágta a léc alá, 1–1.

Ágasegyháza SE csapata
Fotó: Vincze Miklós

Három perc múlva a vendégvédők nem értették meg egymást, Lévai ellopta a labdát, kapura tört, Zsidai hátulról elsodorta, 11-es. A büntetőt Berényi végezte el, laposan lőtt a kapu jobb oldalába, 2–1.

Ezt követően csöndesedett az iram, ellaposodott a meccs. Próbált támadást vezetni az Ug, de ritkán sikerült. A 75. percben Csilics adott le nagy lövést balról, Tóth vetődve mentett szögletre. A szögletet Berérnyi végezte el, a léc alá tartó löketét újra Tóth hárította. Nagyon sokat hárított a vendégek kapusa, így aligha róható föl az egyetlen hibája, amit a 81. percben követett el. Léva ívelt előre az oldalvonal mellől egy szabadrúgást, a zuhanórepülésben lefelé vágódó labdát Tóth fogta ugyan, de lepattintotta a földre a játékszert, a szemfüles Németh pedig a hálóba pöccintette, 3–1. Az eredmény már nem változott, bár a vendégek az utolsó percekre fölényt alakítottak ki.

Papp Zoltán: – Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első félidőben ismét pontatlanul játszottunk, ez már a bajnokság rajtja óta így van. Ez mit sem von le a Tiszaug érdemeiből, hiszen ők egy masszív csapat, és megérdemelten szerezték meg a vezetést. A fordulás után küzdöttünk, kockáztattunk és ez bejött, Készülünk a Szabadszállás elleni rangadóra.

Zsidai István, a Tiszaug edzője: – Gratulálok a hazai csapatnak. Az első félidei játékunkkal elégedett vagyok, akkor akár nagyobb előnyre is szert tehettünk volna. A második félidőre elfáradtunk, nem tudtunk frissíteni. A hazaiaknak több volt a cseréjük, akkor már jobban is játszottak, és nagyon akarták is a győzelmet. Megérdemelten tartották itthon a három pontot.

Ágasegyháza SE–Tiszaug KSE 3–1 (0–1)

Ágasegyháza, 120 néző, vezette: Bábel Sándor (Marton Renáta, Bábel Gréta)

Ágasegyháza: Benkó – Lévai, Molnár (Csiliocs 55.), Gudmon II. Z. (Magyar 55.), Abdouraman (Szinkó 55.), Németh (Papp 82.), Horváth, Berényi, Martin (Gyulai-Balog 87.), Váczi, Ebala (Héjjas 88.) Játékos-edző: Papp Zoltán

Tiszaug: Tóth Z. – Zsidai, Szentesi, Babita, Juhász, Polovics (Kotvics 69.), Szabó N., Nagy A., Baranyi (Szarka 67.), Molnár, Ackerl (Polgár 55.). Edző: Zsida István

Gól: Marton a 61., Berényi a 64., Németh Zs. a 81., illetve Nagy A. a 7. percben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában